SELFISH ker....

Monday, March 16, 2009

Selfish ker aku....klo colleague aku minta tolong, aku cakap aku busy even i'm not busy
Selfish ker aku....klo colleague aku minta tolong, sambil buat keje dia tu, aku merungut
Selfish ker aku....klo colleague aku minta tolong, aku buat sambil lewa jer
Selfish ker aku....klo colleague aku minta tolong, pastu aku minta pendapat colleague lain and colleague tu cakap tak payah tolong, sebab keje tu dia boleh buat sendiri.

Tensionnn....I really hate people like this. Honestly...aku tak berkira dalam kerja, klo ada colleague yg datang minta tolong, i'm willing to help. Aku pernah tolong buat air utk bos dorang punya meeting (tea lady cuti) sebab dia tak tau buat air (sendiri nya bolehlah), work in team kan apa salahnya help each other. Tapi....aku paling benci bila orang suka amik kesempatan atas kelemahan orang lain. Seriously....my weakness, aku tak boleh nak tolak klo ada yg nak minta tolong. Hard to say 'NO' even aku tahu keje yang dia bagi tu dia sendiri boleh buat. Hhhmmmm...macam2 ragam manusia ni.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Labels

Blog Archive