I'm Back

Monday, May 04, 2009

Salam semua. Dah lama tak 'Berbloging', starting from Wednesday last week. Windu nak menulis. Actully kami sekeluarga pergi bercuti, ala2 Cuti2 Malaysia gak lah. Pergi Terengganu, umah kakak. Pergi naik bas, kami 3 beranak ngan mak aku skali. Ok gak lah naik bas, Iman pon tak banyak ragam. Perjalanan amik masa dalam 5 jam. Kami bertolak hari Khamis pagi & balik KL hari Sabtu pagi. Dah lama niat nak gi Ganu, since kakak aku pindah sana, tak pernah langsung gi umah dia, adalah dekat 5 tahun. Ada jer halangan nya. Teruk btul kan.

Apa yang menarik? ha....umah kakak aku dekat betul ngan pantai, kiranya belakang umah dia tu dah nampak pantai. Pantai apa? Rasanya pantai kijal kot, sebab umah kakak aku ni kat kijal. Pantai nya memang cantik, airnya hijau kebiruan, tak macam pantai kat PD tu. Klo nak gi Awana Kijal, 10 minit jer dari umah kakak ku. Aku tak sempat pon nak mandi manda, hubby jer yg mandi sebab klo kami mandi sapa nak pegang Iman? Anakku Iman takut nak mandi laut, bertuah nyer budak. Klo kat umah, bukan main suka lagi main air, berendam bagai, tapi bila nampak laut, nangis....takut. Hangin gak haku. Mungkin sebab laut tu luas sgt, tu yg dia takut tu. Best sungguh suasana kampung, tenang jer....dengan bunyi desiran ombak yang memukul pantai, dengan pokok kelapa yang meliuk lentik di tiup angin sepoi2, hahaha...skema sudah ayat dan macam2 lagilah.

Memandangkan kami pergi naik bas, tak dapatlah nak gi tempat2 menarik & shopping keropok. Cuma gi Mesra Mall sajork. Lagipon cuti tak panjang. Next time bley gi Ganu lagi.

You Might Also Like

11 comments

  1. aduyaiii...ku tahu kws kijal itu! rugi wehhh tak beli kopok leko kalo tak leh mu buat niaga kt cini hahaha! dan aku lah planggan sopan pertama mu adehhh ;)

    ReplyDelete
  2. Hahaha...klo ku naik keta dah lama ku borong kopok leko & ku bawa ke SGM nnt, tapi apakan daya herni oooiii...ku naik bas sajork.

    ReplyDelete
  3. jalan jalan jugak..aku jugak duduk kat umah...huwaaaa

    ReplyDelete
  4. Eh syahadah...kan mu ada jalan2 gak, tu yg nengok dinasour tu....ngeee...kira jalan2 gak tu ;)

    ReplyDelete
  5. Dah lama plan nk g ganu.. beshnye..

    ReplyDelete
  6. Ely..ku gi umah kakak jer. Tak jalan sgt pon. Tapi pantai kat kijal santek. Skang ni tgh musim mencandat sotong:)

    ReplyDelete
  7. best nyer gi ganu..fiza x amek pic pantai ngan pokok klape yg meliuk lentok kaa??..hihii

    ReplyDelete
  8. Hehehe...ada, nnt ku tempek kat sini.

    ReplyDelete
  9. salam fiza,
    tak lengkap entri cuti2 mesia kalo tak tepek foto...

    ReplyDelete
  10. bestnyaaa

    lama tak pi nganu makan kepok .. hikhikhik

    ReplyDelete
  11. kakyong-> Nnt ku tepek gambo yer kak, tapi tak byk gambonya, gambo syiok sendiri.

    Nieza-> ku tak sempat nak mkn kepok, kena cuti lama sket baru bley round ganu.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive