Jenayah RAGUT yang semakin menjadi2

Thursday, May 07, 2009

Jenayah ragut semakin menjadi2 dan semakin ganas. Pagi ni dalam paper, 3 nyawa telah diragut oleh peragut yang tak berperikemanusiaan ni. Yang 1st, koma 2 hari dan meninggal, yg 2nd, diragut ketika menunggang motosikal lalu terjatuh dan dirempuh plak oleh kereta dan yang 3rd, seorang ibu yang nak menyelamatkan anaknya dari diragut telah ditumbuk oleh peragut. Betapa kasihnya seorang ibu ittew yg sanggup bertarung hingga nyawanya menjadi korban. Dan yang menyedihkan, mangsa ragut yang 1st & 2nd sedang hamil. Kejamnya.

Aku sendiri pernah kena ragut. Masa tu baru 4 bulan lepas habis pantang, tahun 2007. Kat public phone, aku call mak sebab umah berkunci. Masa tgh call tu aku perasan ada soramg mamat ni berdiri sebelah aku, tak expect apa2 sbb aku ingat dia nak pakai phone. Ngam2 aku letak phone, tetiba ada orang sentap handbag aku, sepantas kilat. Yang aku perasan, member dia standby kat motor. Apa lagi...terlentang aku di buatnya, alhamdulillah...kepala aku tak terhentak kat batu. Adalah lebam2, luka & sakit belakang. Memang celaka btol peragut tu. Tapi aku bernasib baik, peragut tu ragut handbag kosong jer, duit ngan ATM card, aku dah kluarkan, sbb lepas kluar duit, aku trus bagi kat hubby soh pegangkan. Yang hilang cuma ING Card, IC ngan handbag Bonia yg kena ragut tu. Padan muka ko, tak dapat hape2 hasil pon. Buat report polis pastu dia bagi surat utk buat medical check-up. Pengalaman pahit aku, slalunya baca kes orang kena ragut, skali aku pon salah sorang mangsa ragut.
Untuk sahabat ku semua, tak kira dimana sahaja anda berada mahu pon di rumah....berhati2lah. Jenayah ragut tak kira mangsa.

You Might Also Like

3 comments

  1. aku dah komen kat sini dah..pesal tak de
    akupun pernh gak alami benda yg sama..tapi kena cabul..jln sorang nak ke kolej..pas tu org keja aku..main raba atas bawah
    kuramg ashem punya keling!!

    ReplyDelete
  2. Eee...dasyatnyer, ko lawan tak? Memang kurang ajar nyer k***ng.

    ReplyDelete
  3. NASIB BAIK TAKDE APE2.. LAIN KALI TETAP KENA BERHATI-HATI..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive