Cerita Cukur Poket

Monday, June 01, 2009

Last week aku gi Poney Warehouse Sale ngan hubby. Kami memang plan nak amik cuti on that day sebab ada agenda lain, bukan sebab nak gi warehouse sale ni. Tapi memandangkan plan yg di rancang tak kesampaian, terpaksalah tukar agenda. Satu hari tu kami tawaf ke 3 Shopping Complex :-). 1st, South City Plaza, 2nd, The Mines & 3rd, Time Square. Haa....amik ko, lenguh segala sendi & urat2 kaki ni.

Citer gi cukur poket kat Poney Warehouse sale. Sampai kat South City Plaza dalam pukul 11.30am. Dari jauh dah nampak ramai orang. Aku rasa dorang amik cuti gaklah. Ramai sungguh umat manusia. Macam2 ragam...dari yang berdiri sampailah duduk bersila kat lantai, ada yg tengah memunggah2 baju, berebut2 nak amik baju, yg tengah buat selection baju mana nak beli, yg tengah buat calculation pon ada untuk total suma baju. Yang kaum bapa2 ni biasalah, tolong jaga anak, permandangan yg biasa kita lihat kat shopping complex bila time sale. Hubby aku plak skejap jer kat dalam tu, baguslah...aku pon tak suka klo dia ada, tak selesa nak shopping :-). Bila dah ramai sangat orang ni otak aku pon jadi blur, tak tahu nak pilih. Finally dapat sambar 5 helai t-shirt. Untuk boy tak banyak sangat choice, klo girl banyak. Bila dah habis geledah tu haruslah nak membayar kan....ha...ni pon azab gak, nak dekat 1 jam haku berdiri. Punyalah panjang walaupun double line & kaunter banyak, mana tak nya...kalau sorang beli dah penuh plastik bag, mesti amik masa nak kira kan. Total untuk suma baju RM74.40=5 helai. Memang berbaloi.

You Might Also Like

6 comments

  1. 74 hengget berbaloi la sgt2.. aritu g jcard sale kt alpha angle.. xbesh bese2 aje tapi habis gak 200 lebeh cis menci betol..

    ReplyDelete
  2. Memang berbaloi ely. Nasib baik gi ngan hubby, klo tak, rasanya lagi byk duit habis :-)

    ReplyDelete
  3. MURAH BEB! rugi ku tak pegi..heheeh

    ReplyDelete
  4. oh fiza pun pergi ke? mirah pun pergi. Mmg cuti hari tu menghabiskan cuti yyg ada di samping urusan2 lain. Pergh mmg ramai org, dan berbaloi tu memanglah cumanya tak kuasa nak memilih sbb ramai org, namun dapat gak beli seluar jeans kat diaorg ni 70%. Mmg tak rugilah pergi bdget buat baju raya kan..

    ReplyDelete
  5. i konon utk baju raya.. tp i rasa dekat raya kang i soping lain hahahahhaa

    ReplyDelete
  6. yatie-> memang rugi THU mu tak gi.

    mirah-> berbaloi kan, org memang ramai giler.

    ely-> Hehehehe...sama lah ely, konon2 jer utk baju raya :-)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive