Iman jatuh...huhuhu...

Tuesday, December 29, 2009

Jatuh kat nursery. Petang smalam...masa nak amik iman, tgk² dia tengah nangis, dengan bibir bengkak dan berdarah. Teacher cakap baru jer jatuh. Jatuh dari kuda mainan. Kesian dia, bukannya nak pujuk. Masa aku sampai tu, dorang tengah borak²...iman di biarkan menangis. Aku sebagai ibu mestilah terasa. At least ko pujuk lah, peluk² atau usap² ker. Anak aku tu klo tak sakit sangat dia nangis kejap jer, ni dah sampai rumah pon nangis lagi, sambil nangis tu sempat lagi cakap "atit...atit (sakit), dayah anyak (darah banyak)". Bibir atas tu dah nampak lebam sket & bengkak, kat bibir dalam tu ada luka...mungkin jatuh tersembam. Aku risau gigi dia goyang jer, sbb kat gusi tu nampak macam berdarah.

Hhmmm...kan best klo ibu bley jaga awak kat rumah, tak perlu nak risau² fikir keadaan anak kat nursery macam mana. Ni kekadang balik tgk ada kesan lebam, kesan gigitan & mcm² lagi lah. Tawakal jer lah klo hantar anak kat nursery ni. Hai...bibir iman dah macam Anjelina Jolie dah, klo anjelina jolie bibir bawah yg tebal, iman plak bibir atas yg tebal...ahaks...


Wajah kesayangan hamba (^_^). Sekadar gambar hiasan...ahaks...☺☺

You Might Also Like

12 comments

  1. isshh ciannye lahai... mmg remuk redam sepanjang masa la kalau anak tinggal taska ni... tawakal jela moga Allah lindungi anak2 kte... amin

    ReplyDelete
  2. aiyork....siannyer...nak buat camne,nursery memang camtuh selalunyer.sabar jerla

    ReplyDelete
  3. NOJ: Memang tawakal jer noj.

    AIDI-SAFUAN: Huhuhu...sabo jerlah.

    ReplyDelete
  4. geramnya...naper la nurseri ni tak nak kerja elok2, kita amanahkan dia untuk jaga anak2 kita tapi apa yang jadi sebaliknya....

    tawakal pd allah jer fiza..

    ReplyDelete
  5. Tu lah norita, nak buat mcm mana, kita ni ibu yg bekerjaya, rasa mcm nak benti keja jer...jaga anak kat umah.

    ReplyDelete
  6. ala ciannya dia... ni yg kadang2 buat kita rasa berat hati nak kasi nursery jaga anak kan...

    ReplyDelete
  7. siannya...bab nie la yg plg lemah skali nk antar anak kt nursery.mmg ari2 dk berdoa anak selamat kan

    ReplyDelete
  8. Fiza,
    sian sungguh.. hopefully cepat lah baik & surut lebam & sakit tu..

    ReplyDelete
  9. takpe iman. lu kene kuat. anak jantan xleh manja. dunia luar bile da besar nnt,lagi mencabar. jgn nangis k?

    ReplyDelete
  10. LADY: Memang berat lady, tapi no choice :-(

    LUVHAZIQ: Hari² ku berdoa tie, minta di jauhkan benda² yg tak elok ni.

    ReplyDelete
  11. KAK YONG: Lebam & bengkak tu still ada, tapi luka tu mcm nak jadi ulcer jer, sian.

    ZACK: Mekasih bro zack, iman nak jadi kuat & nak jadi pandai mcm bro zack...nnt bley gi jepun (^_^)

    ReplyDelete
  12. Ya ALLAH , comel sungguh baby nieh :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive