Kalau dah nekad...landasan KOMUTER sanggup ku redah

Thursday, January 28, 2010

Membahayakan nyawa pon sanggup. Ni cerita dua hari lepas. Masa aku tengah tunggu hubby kat komuter petaling. Sambil tunggu sambil aku memerhati gelagat manusia (^_^). Kat depan...pompuan cina & melayu tengah berborak, nampak mcm pompuan cina ni mengadu nasib kat pompuan melayu ni, cakap punyalah kuat. Macam nak bagi suma orang dengar...ahaks...

Pastu ada lah dua orang pompuan ni nak naik train menghala ke KL. Sorang berskirt dan yang sorang lagi ayu berbaju kurung dan bertudung. Masa dorang beli tiket tu train dah nak sampai, kelam kabut lah dorang nih. Yang berskirt ni dah berlari naik jejantas, sambil berlari ni dok jerit kat member dia suruh cepat. Yang member dia plak cakap tak payahlah, tak sempat dah. Bila tgk member dia dah laju, dia pon berlari gak. Tapi kan, dia bukan berlari naik jejantas, tapi berlari terus....mencari kawasan yang agak rendah. AKu tertanya² gak pompuan tu nak gi mana? Rupa-rupanya....dia gi melintas landasan, lagi advance dan laju dari member dia tadi. Bayangkanlah dengan berbaju kurung, melintas berlari² sambil pegang kain kat landasan komuter tu. Tak ker membahayakan nyawa.

Aku yang sebagai pemerhati ni agak terkejut juga lah, menggelikan hati pon yer. Kalau pak guard kat komuter tu nampak haruslah dah kena jerit. Nekad punya pasal, sampai sanggup membahayakan diri sendiri semata² tak nak tertinggal train.

Macam² gelagat manusia ni kan. Ada kalanya menjengkelkan, tapi ada kalanya melucukan jugak, sampai aku tak perasan hubby dah sampai sebab terlalu asyik memehatikan gelagat dorang nih...ahaks...


You Might Also Like

10 comments

  1. mempertaruhkan nyawa gak tuh..haha..=)

    ReplyDelete
  2. huh???ish bahaya tu...tp tu le..kalau dah namanya manusia..kdg2 tah apa2 jek...

    dibuatnya kaki tsangkut kat rail tu .. ish..tak bole bygkan :(

    ReplyDelete
  3. sungguh nekad n mcm x pikir pjg aja kan..takott

    ReplyDelete
  4. wow!bahaya nya...kot ye pun tunggu je lah next train..:)
    macam2 kisah org kan!

    ReplyDelete
  5. ya allah bahayenye fizaa.... fiuhh sempat tak bebudak tuh? hehehe mmg lucu gak tuh..

    aku dulu time belajo ari sbtu suka la g TAR road nye pasar mlm. naik komuter dari serdang smpai bank negara. ade sekalik aku bedua ngan mmber.. tgh2 dlm ketapi tetiba cam rosak ke ape kena turun jln kaki kat landasan tuh naik blk tren lain.. ya allah dh la tinggi nk turun naik.. gelap pulak tu.. horror tul..hehehe aku dulu kalu naik public transport selalu gak curik dgr indon yg speaking jawa bcakap hehehehee.. mcm2kadang dorg cerita

    ReplyDelete
  6. nak cepat tu fiza..sggup gadaia nyawa..kopun suka tgk gelagat org ke? aku ni tk sempat tgk gelagat org bila jln2 tgk gelagat anak aku 2 org tu cukup la..dulu mmg suka mengutuk dlm hati..tak baikkk

    ReplyDelete
  7. LUVLY MYA: Memang pon, berani maut :)

    SISDEE: Memang bahaya, nedak punya pasal...sanggup.

    ReplyDelete
  8. HAS: Tu lah pasal, org yg tgk pon takut, tapi yg empunya diri tak takut (^_^)

    ZARIN: Biasalah tu, ntah apa yg dikejarnya pon tak tahu, nak gak naik train tu.

    ReplyDelete
  9. ELY: Bahaya...tapi memang dorang sempat naik. Gelak² aku citer kat hubby (^_^). Hahaha...ko suka pasang teliga erk ☺☺

    HADA: Hahaha...tgk gelagat org sambil tunggu laki aku, tapi aku tak der lah kutuk² dlm hati :). Klo ngan anak, tgk anak jerlah, tak sempat nak tgk gelagat org dah.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive