Fakta Penipuan TheQuran.com

Thursday, February 04, 2010

HATI-HATI DENGAN DAKYAH PEROSAK AKIDAH ISLAM

Susulan dari website “www.thequran.com” yang nyata bercanggah dengan Islam. Nyata website tersebut dibuat Paderi (father Zakaria) yang sengaja untuk mengelirukan umat islam.

Fakta “thequran.com” PENIPU 1

Kan telah dimaklumkan pada kita oleh Nabi Muhammad SAW yg Al-Quran kalam Allah itu
lengkap dan tiada cacat celanya.... tapi dalam website thequran.com siap bagi tau quran ada
error plak.


Fakta “thequran.com” PENIPU 2

Dah ler dia kata quran ada error.... then siap promote bible plak tu dalam error yg dia highlight.


Fakta “thequran.com” PENIPU 3

Yang ini lagi jelasnya….. Bila check IP siapa sebenarnya thequran.com nie membawa kpd privacy protection…tapi ada ayat boleh check
detail di www.aboutus.org/thequran.com. Hasilnya….. jeng jeng jeng…. Pecah tembelang.



Hati-hatilah rakan2ku… semoga kita di beri hidayah dan petunjuk dari Allah dalam mengenal kebenaran dan kepalsuan.


You Might Also Like

10 comments

  1. entry yg sgt bagus dan membantu umat islam...

    ReplyDelete
  2. astaga. mcm2 hal la org nk menyesatkan umat islam.

    kak, akak dh baca x komen sy tu. sy dh tuko nama akak. hehehe sori tau

    ReplyDelete
  3. hah aku dh lama ade persoklan di kepala tapi xsempat nk google or baca kat mana2..

    nih kisah nabi la ek

    setahu aku, zulakha gila kan nabi yusuf tapi bertepuk sblh tgn..

    napa la selalu dpt kad kawin siap doa
    'ya allah satukan la hati sekian2 spt kau satukan hati adam dan hawa, khadijah dan muhammad saw, yusuf dan zulaikha..????'

    yusuf dan zulaikha?

    ape kes?

    sila betolkan aku..konpius ade marah ade.. nak gelak pon ade gak hahahaha

    ReplyDelete
  4. salam fiza..
    terima kasih kerana berkongsi ye..
    macam2 helah orang kafir ni kan..
    kita sebagai umat islam hendaklah alert juga benda2 macam ni.. jangan main ikut 100% je..

    ReplyDelete
  5. thanks for sharing...
    takutnya kalau masuk website mcm ni kene baca bebetul.. kalau main ikut jer takut nanti terpesong lak kan..

    ReplyDelete
  6. YAYA: Bagus utk di kongsi bersama (^_^)

    NOJ: Biasalah tu noj, dorang akan buat apa saja utk menyesatkan org islam nih.

    Hehehe...maafmu ku terima, small matter jer.

    ReplyDelete
  7. ELY: As per our discussion semalam (^_^). Aku baru perasan pasal benda nih.

    KELLY: W'salam kelly, sama², kena lebih berhati² lpas ni.

    ReplyDelete
  8. Btul tu Lady, ada jer helah dorang nak memesongkan umat islam.

    ReplyDelete
  9. bahaya ni...macam2 dugaan yang perlu dihadapi umat Islam masa kini..

    ReplyDelete
  10. Memang bahaya, org kafir akan gunakan apa saja utk memesohkan akidah umat islam nih.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive