Bila suami sakit....

Wednesday, May 19, 2010

Isteri pon turut sama kena tempiasnya. Kebetulan semalam adalah hari cuti sakit untuk kami berdua. Sama² tak sihat. Hubby sakit² badan, pening and demam. Mak buyung sorang ni plak selsema dekat seminggu and batuk. Part batuk tu yg tak tahan, sampai ter-pee gak lah sikit.

Gi klinik smalam dr. bley plak tanya "period delay lagi ker"...apakah...salah orang kah dr. nih. "saya pegnant dag 5 bulan yer dr.", tersengih² malu gamaknya. Padahal sebelom ni dah pernah jumpa dia pasal abdomen aku sakit beberapa bulan lepas. Sah² dr tu tgh blur & tak baca record perubatan aku tu, main terjah jer tanya soalan tak berkaitan. Kesudahannya...aku rasa mcm tak berani plak nak makan ubat yg dia bagi tu, kot salah ubat plaks. Tapi kan, di sebabkan malam tadi tak bley tidur, batuk tak hingat dunia pastu di tambah plak dgn heartburn. Ya! Allah...nak nangis di buatnya. Terpaksalah telan gak ubat batuk....tawakal jer lah.

At last...baru lah bley tidur dengan nyenyaknya.


You Might Also Like

11 comments

  1. kak? perut kecit ke ni? mengom nye dokter. hahaha. rase nk gelak plak ngan soklan dia tu

    ReplyDelete
  2. fiza, perut mu kecik sgt la..hehe..tu yg doc tak perasan kut..btw, semoga cepat sembuh ye..bahaya demam2 n batuk2 ni..skrg still lg musim H1N1..
    kita exchange link ye..^_^

    ReplyDelete
  3. cpt sembuh ye fiza.. lama xborak ngan ko.. tp last aritu ko batuk smpai skang xbaik2 lagik.. cpt baik okkk

    ReplyDelete
  4. ya ampun kalau i jadik u pun ragu2 nak makan ubat yg dia kasi... boleh dia tanya period kikiki..apa2 pun take care n moga u cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  5. take care Fiza, skang nie tengah musim hubby tu pun macam nak demam.. Kalau dia sakit dengan mak-maknya kene cuti..

    ReplyDelete
  6. IEDA: Mekasih, batuk jer blom hilang lagi.

    NOJ: Kebetulan pakai baju hitam, tapi memang mengom dr. tu

    ReplyDelete
  7. AYU: Yerlah kot, ku rasa kali ni perut mcm kecik sket.

    mumyShaneQeisha: Mekasih & thanks for drop by (^_^)

    ReplyDelete
  8. ELY: Thank beb, ha'ah...dari aku borak ngan ko tu, skang pon batuk lagi, tapi dah kurang sket.

    LADY: Ha...kan. Thanks lady.

    ReplyDelete
  9. Mekasih nad. Yerlah..tgh musim, klo gi klinik pon ramai org yg sakit.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive