Petang semalam yang horror...nyaris accident

Wednesday, June 16, 2010

Balik keja petang semalam. Stupid lady driver Honda Accord kaler Hitam yg nak masuk laluan station minyak, semata² nak ikut jalan short-cut, membelok ke kiri secara mengejut tanpa bagi signal. Terkejut giler kami di buatnya. Memang kurang ajar betul. Yang lagi horror...hubby bley kejar balik keta tu, pastu di balingnya botol mineral, kena lah cermin kat belah driver tu, nasib bukan botol kaca. Padan muka ko. Next time klo bawak keta...ingat² lah kat org yang memandu motokar nih.

Berderau darah aku. Nasib hubby bawak motor pada kelajuan yang sederhana. And proud to hubby too sebab cekap memandu motor. Kalau tak sempat mengelak smalam...tak tau lah nak cakap apa. Alhamdulillah...kami selamat.

Hari² travel naik motor dari Bangi ker KL, dengan keadaan aku yang pregnant nih ada jer risiko. Kena sentiasa beringat dan bertawakal padaNYA jerlah.


You Might Also Like

13 comments

  1. fiza naik motor lagi ke...
    take care tau...
    quite risky juga sbnrnya bila pregnant naik motor ni..
    apa2pun, ye la...kena berhati2 ye..

    mujur fiza n husband tak apa2..
    n cekap ye husband, siap g kejar lg ye...

    ReplyDelete
  2. Ha'ah lah ayu, still naik motor. Nak drive jln sesak sgt lah. Amik masa 25 minit gak, lenguh pinggang.

    ReplyDelete
  3. bgs la baling botol mineral...part best hehe
    len kali buat lg...kadang driver ni bawak kenderaan x pikir org lain

    ReplyDelete
  4. nasib baik takde apa2.. fiza, bahaya tu naik motor espc tengah mengandung nie..

    ReplyDelete
  5. wah..emo punye psl, sampai tulis silap "Next time klo bawak keta...ingat² lah kat org yang memandu MOTOKAR nih.hehehe

    ReplyDelete
  6. memang tension betul dengan orang yang tak berhati perut ni. nak kejar pi mana le.. ingat diaorang sorang aja pengguna... come on....nasib baik semuanya ok

    ReplyDelete
  7. aduh bahaya tul.... kekadang driver kete mmg dive tak pikir org bwk moto la!! geram gak even i pun drive kete!!

    ReplyDelete
  8. wah dpt dh idea. nk standby byk2 botol mineral lam kete. sbb skang ni mmg ramai org gile bwk kete. saje nk membahayakan org lain. kalau tak jadik ape2 takpela, kalo dh jadik. sape nk jawab? ape2 hal take care kak. ngeri plak dgr naik motor sejauh itu

    ReplyDelete
  9. BELOGPIZET: Tu lah, memang besh dpt baling.

    NAD: Nak buat mcm mana, nak drive parking leceh...redah jer lah ☺☺

    ReplyDelete
  10. ISABELLE: Hehehe...tak perasan, emo lah katakan.

    SHARINGINFOZ: Memang tension, alhamdulillah suma ok.

    ReplyDelete
  11. LADY: Alhamdulillah.

    ELYN: Memang ada segelintir yg tak fikir penunggang motosikal nih.

    ReplyDelete
  12. Hehehehe...ko standby lah noj botol² kosong. Org yg bawak keta skang byk yg tak berdisiplin.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive