Yuuhoooo...berjaya jugak buat Jump Break/Read More Button

Thursday, June 10, 2010

Biasalah, orang buta IT memang macam nih. Bila berjaya buat sesuatu, seronok betul rasanya. Barulah aku tahu, for those yang guna third-party template, ada code tertentu yang perlu di masukkan untuk membuatkan button Jump Break berfungsi. Patutlah aku cuba banyak kali tak lepas² gak.

Ok. sebelum tu aku nyer new post template tak der jump break button. Puaslah cari kat setting macam mana nak buat jump break button ni wujud. Rupa²nya kena gi kat Setting - Basic macam contoh nih:


Sebelum update editor


Selepas update editor


Untuk bagi Jump Break button ni berfungsi, kena C & P code nih, tapi make sure backing up your template dulu.

After you've pasted in the code, click Save and then you're done!

Note: For those using a customized third-party template, you will have to add a snippet of code to make Jump Breaks work.

Kalau nak detail lagi, bley klik kat SINI

Erk...dah macam tutorial lah plak (^_^). Pada yang pakai third-party template tu, bleylah try. Practice make perfect ☺☺☺ 


You Might Also Like

7 comments

  1. i mmg xreti benda2 teknikal ni wpun dah explained in layman terms...huhu

    ReplyDelete
  2. arghhhh paling tak suka button read more read more ni...tetambah bila server tengah mengong...ilang mud tau...huh

    ReplyDelete
  3. wah..
    bagus2!
    sy pn x tau ttg inieyh!

    ReplyDelete
  4. ISABELLE: I pon tak reti gak sbenarnya, tapi nak cuba nyer pasal, hentam saja.

    IZANN: Hehehe...klo ada n3 panjang senang letak read more jer.

    ReplyDelete
  5. JANTAN KEPARAT: Ganasnya nama (^_^), saya pon baru tahu.

    ReplyDelete
  6. Lady, ha'ah...untuk buat read more.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive