Dah dekat setahun pindah rumah, tapi....

Monday, July 26, 2010


Alamat rumah masih tak hafal² lagi...ahaks...Kalau nak isi form ker, nak minta barang free kat internet ker *wink ☺☺*...mesti nak refer kat bil, muahahahaha...teruk btul. Hubby pon macam tu gak. Call aku tanya alamat rumah macam mana. Leceh pon yer gak, asal minta alamat rumah jer, nak kena tengok bil dulu ☺☺☺

Pengajarannya...silalah hafal alamat rumah beserta poskod sekali yer FIZA. Skang ni dalam Handbag memang aku bawak satu bil untuk aku prepare kalau ada yang tanya alamat rumah. Senang (^_^).

Itu satu hal, lagi satu hal...jiran pon aku tak kenal. Yang aku kenal jiran bawah ngan jiran atas, jiran depan rumah, kiri, kanan nan ado yang kenal. Setakat berselisih sambil berbalas senyuman tu ada lah. Berborak ker, nak bergosip ker tak pernah. Kalau ada aktiviti pon, asyik muka sama jer yang datang. Yang tak pernah datang tu tak reti² nak besosial dengan jiran². Macam ni lah gamaknya bila duduk apartment erk.


Hhhhhmmmmm....bilalah aku bley merasa hidup berjiran nih. Puasa dah nak dekat. Erkkk...apa kaitan puasa dengan jiran? Yerlah...klo bula posa, beli/masak makanan mesti lebih, hulur² kat jiran sket. Tapi klo dah macam gini environmentnya, tak der maknanya.


You Might Also Like

10 komen

  1. agaknya kan...baper lama ko nak hapal seme tu weiii

    ReplyDelete
  2. huyuh cmtuh sekalik hihihi.. aku dulu dekat 6bln gak. .. selama ke nih tnya papi hihihi

    ReplyDelete
  3. tentu alamat fiza berjela...siap no pintu, bilangan aras n blok skali...klu zai pun susah nak ingat

    ReplyDelete
  4. hehehe..saya pon sama, dh duk setahun lebih tp jiran sblah tk kenal..bukan dok kt kl pon..tp bukn kitorg tnak kenal, tp dia larik2 lak..cam ada misteri..pastu keje mengorek dinding pkul 1 pagi...dhla ada anak kecik, agak2 la kan..camne la nk mulakan perkenalan..cewahh

    ReplyDelete
  5. lau duduk kg xleh macam tu...nnt jiran2 akan mula kutuk2.. ngata tu lah..ngata ni lah..memacam lah..huhu

    ReplyDelete
  6. highlight la blog ni:p nice2
    setaun ea perlu mase nak ingat alamat rumah. hehe
    cmner agaknye klu tuka no phone??:P hehe

    btw, sbb blog ni nice, sy jd follower k:) be mine

    nazirulhazwanws.blogspot.com

    entry2 menarik mengenai wanita:)

    ReplyDelete
  7. Izann, hehehehe...aku pon tak tau, susah bebenor nak masuk dlm kepala nih.

    ReplyDelete
  8. Ely, at least papi ingat gak, mcm aku...2 x 5 jer ngan yus, pelupa.

    ReplyDelete
  9. ZAIDAH: Panjang gak, tang poskod tu susah sgt nak hafal....hehehe...

    AMIRAH: Ishhh, ada gak jiran mcm tu erk...lari². Apa lah yg dia buat tgh² mlm korek dinding tu, misteri gak.

    ReplyDelete
  10. AIDACOMEL: Betul tu, org kampung kan suka hidup berjiran

    NAZIRULHAZWANS: Mekasih, memang amik masa nak ingat. Klo tukar no HP pon mcm tu gak, tapi tak der lah amik masa nak ingat mcm alamat rumah.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page