Misteri Nusantara...Rak pinggan & Kerusi bergoyang

Tuesday, July 27, 2010

Kejadian hari sabtu baru nih. Masa tu dalam pukul 11.00 pagi. Nak gi mandi tetiba kat dapur aku dengar cawan berlaga. Bila tengok, rak pinggan tu tengah bergoyang². Mushkil gak kan. Aku pegang lah kat pemegang rak tu, masih rasa bergoyang lagi. Aku pegang sampai lah tak goyang dah. Tinjau kat bawah tu, kot ada binatang yg tak di undang kan...tak der plak. Masa tu tak syak apa² lagi.

Pastu malam plak, tengak gedik santai tgk berita, tetiba....bunyi cawan berlaga lagi daaaa, maknanya rak tu bergoyang. Iman siap cakap lagi "ibu...bunyi lagi". Secara automatik hati aku tetiba rasa berdebar², bulu roma meremang, dalam masa yang sama aku rasa kerusi aku pon bergegar², bukan khayalan, memang terasa kerusi tu gegar. Ah....sudah, dah lah hubby tak der, tak balik dari class lagi. Dalam hati aku baca ayat Kursi, 3 Qul & macam² ayat lagi lah. Iman plak duduk diam jer.

Seram mak noks. 1st time macam tu. Kesan gempa bumi ker? Tak kanlah. Sebab 2 kali macam tu. Takut plak aku tinggal berdua ngan iman malam². Yang pasti, aku tak berkhayal. Ini bukan cobaan...ini betul²...ahaks...

Ya! Allah...lindungilah keluarga kami...AMIN...


You Might Also Like

6 komen

  1. adoiiii takuuut :)
    kalau i tu maunya terus keluar dari rumah :D

    ReplyDelete
  2. jgn biarkan hidup anda diselubungi misteriiiii

    ReplyDelete
  3. ade gempa bumi kat sumatera utara...tu yang ade area kat semenanjung bergegar...

    ReplyDelete
  4. hoii ape tuu?? menakutkannn.. aku kalu papi xdek mlm2 selalu gak sami takut sesuatu.. aku tpaksa buat berani maklum la jiran aku kan rajin semayang.. abis sume dipuja nye.. cess

    ReplyDelete
  5. ZARIN: Memang seramlah, dahlah i memang jenis penakut.

    ISABELLE: Hehehehe...betul tu.

    ReplyDelete
  6. ZAIDAH: Tapi...takkan sampai 2 kali kot, huhuhuhu...

    ELY: Hahahaha...alim jiran ko yer ☺☺☺, klo aku dpt jiran mcm ko tu pon seram gak.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page