33 Weeks Pregnant, Braxton Hicks & Puasa

Thursday, August 19, 2010

Sekejap jer dah masuk 33 weeks. Makin dekat makin berdebar² plak rasa. Barang² baby satu apa pon tak prepare lagi...huhuhu...

Syukur alhamdulillah sebab puasa ku masih penuh lagi walaupon ada masanya rasa macam tak larat. Yang paling tak tahan, sejak posa ni perut asyik mengeras jer, pagi...tengah hari...petang, tak kira masa. Inikah yang di namakan Braxton Hicks (practice contractions)? Lupa plak macam mana rasanya...hehehehe...kekadang perut ni rasa sakit macam nak peyod. Risau gak. Mungkin sebab posa kot. Hopefully baby keluar ikut due lah.


Your baby is probably head-down in your uterus — although he may continue to change position — and his skull bones are still pliable to help him ease through the birth canal. A few babies remain breech and may need extra care during delivery. Mild, irregular contractions known as Braxton Hicks (practice contractions) may become more noticeable as the days go by.


You Might Also Like

3 komen

  1. moga semua berjalan lancar.
    byk2kan doa ye.
    i ni pun tup tup dah 19wks gitu. rasa mcm x buat apa lg.

    ReplyDelete
  2. fiza, nnt ko beli barang baby time sale raya, blh dpt murah..ehehehe...nwy, semoga semua selamat &dipermudahkan ya...amin

    ReplyDelete
  3. ISABELLE: Insya'allah. Tu lah...kejap jer kan.

    AS: Thanks as. Time sale raya nih memang sesaklah dgn org ramai.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page