38 Weeks Pregnant...Menghitung Hari

Friday, September 24, 2010

10 Hari jer lagi until my due date. Dup...dap...dup...dap...rasanya. Walaupon dah ada pengalaman delivery anak pertama. Tapi orang kata lain anak...lain rasanya, hhmmmmm....ntahlah, tunggu dan lihat saja.


Alhamdulillah, sudah masuk minggu yang ker 38. Masih lagi active, masih lagi bekerja seperti biasa & masih lagi gi keja naik motor yang perjalanannya amik masa 25 minit (^_^)...berserah padaNYA saja. Bos pon expect yang aku masih boleh bekerja until next week. Owh...next week adalah minggu berjaga² tu bos. Hubby dah pon apply cuti next week.

Setakat hari ni, masih belom ada tanda² nak bersalin lagi. Contraction pon biasa² jer. Yang tak tahan bila baby asik mengeras non stop. Bawah ni pon dah rasa sakit, maybe baby tengah cari jalan macam mana nak engaged...ahaks...Tidur malam pon tak lena, klo tido mengiring bila nak tukar posisi...ya ampun...sakit wei. Pinggang pon dah start sakit nih.

Berat aku dah naik 62 kg, berat baby plak dah 2.6 kg. Yang best...aku dapat puasa penuh tahun nih...syukur. Esok ada check-up. Takut plak klo kena seluk...mana tau kan (^_^)

Hhhmmmm...bila dah hujung² pregnant nih ada jer dugaan yang datang. Ada citer sedih sbenarnya yang aku nak citer, tapi nanti² lah. Citer yang buat aku menangis bila dengar...yerlah...last² minute baru tau (bergenang sudah :-(). At least kalau bagitau awal², bley prepared. Dugaan untuk kami.


You Might Also Like

12 comments

  1. haa berat ko baru 62..berat aku skrgpun dah 62...hahaha

    ReplyDelete
  2. ohohoho! fiza hampir tiba masa tu, bestttnyer! :)

    ReplyDelete
  3. jangan lupa bwk siap2 beg utk bersalin tu. mana tau kot2 masa check up esok dah buka 2cm pun, silap aribulan, kena tahan dah.

    ReplyDelete
  4. semoga selamat melahirkan fiza...

    ReplyDelete
  5. HADA: Uiks...membesar bagai johan ko yer. Patutlah bb dlm peyut ko pon beso, jelas giler.

    IEDA: Best dalam debar (^_^)

    ReplyDelete
  6. PEMINAT KH: Insya'allah...mekasih & thanks for drop by ☺☺

    ISABELLE: Hehehehe...tu lah kan. Bag memang dah erady, tuggu bb kluar jer nih.

    ReplyDelete
  7. fiza,
    semoga tabah hadapi apa jua dugaan..
    nanti citer lah yer...
    semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  8. sure berdeabr2 nih..moga sumenye slmt:)

    ReplyDelete
  9. semoga selamat sumer nyer yer....nama anak lita samer yer....

    ReplyDelete
  10. senyap je nie. mesti dah bersalin. congrats!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive