1st Pumping Session, hasilnya....

Thursday, January 06, 2011

Tadaaaa.......


Alhamdulillah...Banyak plak hasil tenusuibu untuk pagi nih. Aku pam kat office 2 kali jer. Selalunya kalau buat 2 session pumping dapat lah 10 oz per day, kekadang 8 oz. Tapi pagi nih hasilnya lebih daripada biasa, 8 oz untuk 1st pumping session...suka...suka...

Dah lama tak dapat hasil macam nih. Masa mula² baru masuk kerja jer meriah sket, tapi bila dah lama², hasil sedikit drop, huhuhuhu...ni baru naik balik (^_^).

Lepas nih nak buat 3 kali pumping session plak. Tapi tu la...bila dah buat keja tu kekadang terlajak. Nak try gak trial pack shaklee untuk banyakkan susu nih...hhmmmmm...


You Might Also Like

14 comments

  1. salam fiza...
    wah bestnya bnyk nye hasil..hehehe...fiza boleh try trial pack shaklee tu..selain dari susu bnyk,bdn pun tak penat2...tp harus ingat basic penyusuan ni:

    1. mesti pump dengan konsisten
    2. minum bnyk air at least 3L
    3. berdoa slalu dengan Allah..rezeki ni dtgnya
    Dia kan...

    milk booster...supplement apa semua adalah add on usaha..kalau kita tak usaha takan Allah nak bg rezeki cetu2 je kan..

    kalau fiza berminat jenguk2 lah blog saya :)

    http://arissazoela.blogspot.com/2010/12/set-penyusuan-shaklee.html

    http://arissazoela.blogspot.com/search/label/set%20B

    salam ukhwah dear..

    ReplyDelete
  2. aku ambik shaklee tu fiza...mmg best, hasil banyak pastu lemak lg byk dr air tu...kaler pekat je, aku takde masa ambik gmbar hasil tenusuibu ku.

    ReplyDelete
  3. fiza, banyak tu dear..hehe..congrats fren..
    btw, ayu SOKONG sgt kalau fiza upkan sessi pam kat ofis..n kalau boleh, kat rumah pun, curi2 la masa pam juga ye.. tambahkan sessi pam n kerapkan direct feeding mmg salah satu cara utk memperbanyakan susu..n kalau rajin lagi, boleh juga buat Power Pumping , Tandem nursing @ intensive pumping...all the best tau..^_^

    ReplyDelete
  4. i x pam lagi. sebab takut nnt xde space nak simpan.peti ais kecik jer, cuti berbulan2 lagi dok ada.

    ReplyDelete
  5. bnyknya fiza...jeles nih,..huhu

    ReplyDelete
  6. wah moga bertambah banyak susu, murah rezeki.. :)

    ReplyDelete
  7. masyuk nye!! mesti ade makan sesuatu mlm tadi ni

    ReplyDelete
  8. salam. lama tak borak ngan ko. for my point of view, tak yahlah makan sgt booster sbb anak ko masih lg bawah 6 bln. aku even Eusoff dh almost 8 bln ni masih production kencang gk, sambil bf dia, kalau pam pn leh dpt 5oz lg. sbb aku experience amik booster masa Eusoff 3 mths, tetiba susu drop. tak semua milk booster tu upkan production. seeloknya ko displin kan diri pam selepas bf, pam every 2-3 hrs while away from baby. sorrylah, bkn tak percaya pada booster tapi wat pe buang duit kalau susu ko masih cukup utk keperluan baby? lainlah kalau susu ko dh teruk sgt merudum macam zaman anak sulung tu, kenalah amik gk booster as a solution. minum air dgn banyak, jgn stress, consistently pump.. itu je cara nak kasi milk production maintain. harap tak der yg terasa ngan statement aku ni.

    ReplyDelete
  9. ARISSA: Thanks dear, stuju sangat².

    AYU: Alhamdulillah...tu lah, nak kena up kan pumping session. Nak gak buat power pumping.

    ReplyDelete
  10. AS: Tu lah, aku ada baca pasal testimoni shaklee nih. Hehehe...kebetulan bawak camera, hovel lah sket...hehehe..

    ISABELLE: Tak per, u cuti 3 bulan, byk masa lagi...hehehe...tapi kan, susu klo dlm pantang memang byk, sesuailah klo nak buat stok. Apa kata u beli jer deep freezer :-)

    ReplyDelete
  11. AMIRAH: Mirah pon bley dpt banyak gak.

    LADY: Thanks lady, insya'allah :-)

    ILA: Mekasih ila.

    SHARINGINFOZ: Susu ibu adalah yg terbaik ^_^

    ReplyDelete
  12. NURUL DHIA: Rasanya sebelum tu makan sandwich tuna kot.

    NONNIE: Yer lah beb, lama tak borak ngan ko. Btul tu, ada yg tak serasi bila amik booster nih, so far aku tak amik pon, just dlm perancangan sbb badan aku nih cepat letih sejak ada anak 2 nih.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive