4 Bulan sudah

Tuesday, January 25, 2011

Pejam celik pejam celik, hari ni genap 4 bulan anak dara hitam manis nan sorang nih. Kejap jer masa berlalu, aku rasa macam baru jer bersalinkan qaira ^_^.

♪♫♪ Happy 4th Months Old Qaira ♪♫♪


Alhamdulillah...masih mendapat khasiat SUSU IBU sepenuhnya, Yahooooo...pencapaian yang amat membanggakan untuk aku (harus puji diri sendiri kan ^_^). Ada 2 bulan lagi untuk capai target 1st stage iaitu 6 bulan pertama untuk melengkapkan penyusuan SUSU IBU.

Development Qaira untuk 4 bulan nih:

- Membebel jer kejanya.
- Dah mula nak meniarap. Buat pertama kalinya petang semalam qaira meniarap tapi punggung ngan badan jer yg pusing...kepala tak lepas pusing lagi. Takper nak...usaha tangga kejayaan...caiyok...caiyok...:-)
- Dah pandai cabut sarung tangan. Tapi ibu pakaikan jugak sebab kuku tajam.
- Kalau tak der orang nak layan, main jer lah sorang² sambil tgk TV, pastu tido.
- Dah mula menunjukkan minat nak makan. Bila orang makan dia tengok jer sambil air liur meleleh. Sabar yer nak...2 bulan jer lagi.

Tu jer lah. Kang aku letak lebih² hover plak nanti. Cakap pasal solid food, my FIL pernah suruh bagi qaira makan, tapi aku diam jer lah. Owh tidak....anak aku kecik lagi, kena tunggu 6 bulan baru bley makan.

You Might Also Like

10 comments

  1. mak aihh...membesar bagai johan la weii si qaira ni...ko kasi dia makan per???

    ReplyDelete
  2. kejap je...hitam manis?takdela nampak qaira mcm cerah je..anak saya ye, memang hitam manis fiza

    ReplyDelete
  3. jap kan masa blalu...hehehehhe..mcm baru jek dgr u pgnent..ish best kan tgk pkembangan baby...hehehhehe..i love the smell..the bebel hahahahahah

    ReplyDelete
  4. cepatnya masa berlalu. dah 4 bulan... debabnya adik manis ni...

    ReplyDelete
  5. a'ah ye..umur berapa kita dah x bagi pakai mitten/booties ye?

    happy 4mths old qaira

    ReplyDelete
  6. tomeinyaaa......:) happy 4th mths qaira:)

    ReplyDelete
  7. CIK MOT: Aku bagi susu ibu jer :-)

    AMIRAH: Dlm gambo nampak cerah ^_^

    SISDEE: Kejap jer kan sis. Hhmmmm...bau bb memang best

    ISABELLE: I rasa umur 3 bln dah tak yah pakai, tapi kena make sure kuku pendek.

    ReplyDelete
  8. MEKCHU: Mekasih mekchu

    MIEJA: Mekasih kak ^_^

    NIEZA: Memang boolat nieza

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive