Ayam Penyet AP vs Ayam Penyet RIA

Tuesday, January 25, 2011

Ahad baru nih gi makan ayam penyet kat The Summit. Aku ingatkan semua kedai ayam penyet ni sama jer. Order lah macam biasa...AP ngan Lele Penyet, pastu tambah lauk gulai lemak pucuk ubi tapi nan ado. Rupa² nya kedai yang kitorang makan tu adalah Ayam Penyet RIA...tak sama. Kebetulan ada promotion sempena CNY, berbaloi lah sebab dapat voucher 10% discount.

vs

Rasa AP RIA ngan Ayam Penyet AP ni sama jer, cuma variety lauk tu lain sket. Tapi memang sedap bangat. Tak sah kalau tak tambah nasi.

1st time makan Ayam Penyet ni masa bulan puasa tahun lepas. Sana..sini..sinun..dok citer pasal AP nih. Kebetulan gi IOI mall Puchong, di sebabkan rasa nak mencuba tu membuak² pastu tengah pegnant plak tu, ajak lah hubby try. Perghhhhh...memang mantop dan terbaek, especially gulai lemak pucuk ubi. Sepinggan nasi tak cukup uols, tambah sampai 3 pinggan nasi putih lagi...gila melantak sebab sedap kan ^_^.


Sekali pergi rasa nak pergi lagi, macam ayam penyet ni memanggil² soh masuk kedai dia...masuklah...masuklah...ekekekeke...Berhantu btullah.

You Might Also Like

13 comments

  1. serius sedap betul masak lemak pucuk ubi..

    ReplyDelete
  2. ayam penyet memang shedap.
    tp masak lemak pucuk ubi tu mmg nampak lagi shedap

    ReplyDelete
  3. AMIRAH: Memang sedap mirah

    ATTY'S: Terbaek...memang sedap ^_^

    ReplyDelete
  4. sedapnya.... dahlah tengah lapar ni

    ReplyDelete
  5. hihi yg kat the curve tu dulu pernah sampuk sy jugak,manjang nak pegi hehe

    ReplyDelete
  6. so far tak jumpa yang betul2 sedap

    ReplyDelete
  7. salam knl..sy fiza jgk..hehehe

    suka ayam penyet..pekena sekali kt wong solo bangi rsa nak lg..tp mahai sgt plk..

    ReplyDelete
  8. wah... summit dah ada ayam penyet laa... cop!! ini summit USJ kan?? dulu masa keje Heitech padu, smpai habis idea nak makan kat ne...

    ReplyDelete
  9. aida ok jer dgn nasi ayam penyet.
    but, aida lebih suka pecel lele !!!
    terbaik !
    kat MITC melaka depan mydin....

    ReplyDelete
  10. i suka ayam penyet RIA, sbb mamapasha yg org indonesia pun ckp itu lg sedap drp ayam penyet AP. so x pernah try la the latter tu

    ReplyDelete
  11. AMMAR: Sedap ammar, pergilah makan

    DAMIQULA: Kan...mcm kena sampuk plak ^_^

    ReplyDelete
  12. SHARINGINFOZ: I pon baru 3 kali mkn, kat IOI ngan the summit, dua² tempat ni sedap.

    MRS.FIZA: Salam kenal juga. Owh, kat wong solo blum try lagi, nak gak rasa.

    ReplyDelete
  13. MELCHU: Ha'ah mekchu, kat summit USJ tu.

    AIDA: Hubby saya pon suka lele penyet.

    ISABELLE: I rasa sambal lah lain sket. RIA nyer sambal lagi sedap.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive