Motor Besar

Thursday, February 10, 2011

Siapa minat motor berkuasa tinggi nih? Mesti ramai kan. Hubby aku suka sangat dengan motor besar nih. Kalau ada motor besar lalu kat sebelah, memang tak berkelip lah mata memandang, sambil berangan² "bilalah abang bley pakai motor besar nih"...hhhmmmmm

Idaman hati si Abah dan anak bujangnya. Tak mampu nak beli yang betul² besar, yang kecik pon jadi lah...hehehehe...untuk Iman.

Anak bujang ni pon minat jugak. Terjerit² kalau nampak...'ibu/abah, motor busar...fuyoohhhh...lajunya'. Ada satu hari tu, on the way nak gi PICC, Putrajaya. Ada konvoi motor berkuasa tinggi nih, memang banyak giler, siap ada polis traffic and photographer...for sure dengan camera DSLR lah kan. Aku rasa dah bley masuk Malaysia Book of Record. Polis Traffic siap tahan soh beri laluan kat konvoi nih. Si Iman memang suka lah kan. Pastu dia cakap ngan abah dia:

IMAN: Abah, belikan lah kita Motor Busar macam tu.
ABAH: Sambil batuk²...bukan abah tak nak beli, tapi (Blum habis ayat)
IMAN: Kenapa...abah tak der duit yer.
ABAH: Kalau abah banyak duit iman, abah beli bukan 1 tapi 2 motor besar. 1 untuk iman, satu lagi untuk abah
IMAN: Yer lah...abah tak der duit.
ABAH: Kalau nak motor besar, dah besar nanti belajar pandai², dapat kerja bagus...belilah motor besar tu.
IMAN: Owh....

Kamu ingat motor busar tu murah ker nak ooiii. Tergelak jer aku dengar perbualan 2 beranak nih. Tak dapat motor besar tu, naik motor besar ni pon jadilahkan (^_^)

Amacam...ada gaya tak?

Tapi kan, kebanyakan yang ada motor berkuasa besar nih dah berumur sket...tak semua lah. Yang aku pernah nengok, gaya memang segaklah, dengan jacket kulit...yerlah, dress-up org bermotokar beso, tapi bila buka helmet, rambut penuh uban...hehehehe...

You Might Also Like

10 komen

  1. kira oklah tu...merasa jugak naik motor....hehehe

    ReplyDelete
  2. best kan naik motor besar..chii penh naik skali..tu pun abg tumpangkn g opis..nk harp bawa sndiri..mmg x terlarat kot :p

    ReplyDelete
  3. motor besar ni pun idaman2 lakiku jugak..tak rasa bahaya ke naik moto..hihi..takot.bestnya anak dh pandai ckp.boleh sembang2..hihi

    ReplyDelete
  4. hehehe..takpelah,nanti dah berumur sikit,dapatlah hubby mu pakai..iman tolong belikan..

    ReplyDelete
  5. comel je iman tapi kecik2 dah pandai nk moto besar..anak buah sy lagilah dia ckp takyah pakai duit guna kad je boleh beli semua benda yg nak beli haha dia tgk akak sy asyik guna credit card je... salam kenal...

    ReplyDelete
  6. ISABELLE: Jadi lah :-)

    ZAIDA: Ok lah kan.

    ReplyDelete
  7. CHII: Memang best klo dpt naik nih, saya pon teringin gak.

    AMIRAH: Lakiku memang addicted ngan moto beso nih. Ko tunggu lah bila ahmad dah bercakap nnt, tak terlayan.

    ReplyDelete
  8. ILA: Hehehe...lama lagi lah nampaknya.

    HANIS: Salam kenal juga. Hahaha...pandai btul anak buah you :-).

    CINTA: ^_^

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page