Ternak SEMUT

Monday, February 21, 2011

Aku pon tak tahu dari mana datangnya semut² hitam nih. Dari tadi aku buat kerja ada sekor semut merayap² kat workstation nih, dah buang. Pastu...erk...ada lagi, buang...skali ada beberapa ekor merayap² lagi. Nak tolong aku buat kerja ker semut² ooiiii...mengganggu konsentrasi betul lah.

Selidik punya selidik, baru aku tau dari mana datangnya semut² hitam nih.


Dari dustbin nih rupanya. Selama ni tak pernah plak dustbin nih di hurung semut, even ada sisa² makanan pon. Tapi pagi nih banyak plak semut. Haihhhhh...semut² hitam ni lapar gamaknya. Kesiannnnn....

Tapi...workstation aku nih dah macam tempat ternak semut plak. Semut situ...sana...sini...di mana² ada jer semut...sampai tuan tanah ni pon di hurung semut gak...huhuhuhu...



You Might Also Like

17 komen

  1. sbb akak manis kot..tu yg semut bertandang...hikhik

    ReplyDelete
  2. sah...ko memang penternak yang berjaya...hahaha...

    ReplyDelete
  3. dia bau susu ko kot? hahah aku dulu kan semut kt tilam!!! semut halus, xpenah gigit tp tiap hari kena la ketuk2 tilam patu esok pagi ade..pelik siap takut ok mana dtg rope2nye dia duk hurung susu aku.. ye la time tu susu mewah siap kena ade nappy kt sblh bila nk tido hahhaa

    ReplyDelete
  4. Ha'ah lah ely, hari ni badan aku bau susu kuat sangat kot ^_^. Ko nyer susu memang mewah kan, still ada let down lagi even sami nak 3 tahun dah...jelous..

    ReplyDelete
  5. Tu lah zaila, tak der pest control lagi kat office nih, site office lah katakan

    ReplyDelete
  6. boleh join sekaki ni..hihi..heran kat opis ni byk semut walaupun pest control dh dtg

    ReplyDelete
  7. panggil pest ctrl....hahaha.
    alaaa..panggil cleaner je pun boleh

    ReplyDelete
  8. huhuhuhuh rupenyer semut yang dtg ziarah kat tempat saya ni semut dr tempat akak yer.. haippp!

    ReplyDelete
  9. hmmmm boleh beli ubat semut, kejap aja dah mati

    ReplyDelete
  10. tak suka semut huhu...tapi semut ni jap je buat sarang dan ada je kat mana2 huhu... sejak duk sini dah lama tak jumpa lipas semut cicak etc dlm rumah... sejuk agaknya...

    ReplyDelete
  11. AMIRAH: Semut degil tu ^_^

    ISABELLE: Dah soh cleaner tuka plastik sampah

    ReplyDelete
  12. CINTA: Hahahaha...ziarah sambil cari makan.

    SHARINGINFOZ: Tu lah, nak kena cari

    ReplyDelete
  13. ILA: Yo lah tu ^_^

    HANIS: Mana² ada jer menatang nih.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page