Pagi ini dalam sejarah

Friday, March 11, 2011


Tak pernah² jammed pepagi kat highway UNITEN-SERDANG-PUTRAJAYA. Kalau dari tol sungai Ramal tu biasalah, hari² jammed. Tapi pagi nih jammed gila ba** tak hingat dunia. Start dari UNITEN sampai lah ke MARDI sana. Gigil² lutut aku main clutch (betul ker eja nih) ngan minyak...menyirap jer rasa.

Minyak kat screen plak dah menyala² minta di isi, dari umah lagi dah menyala. Kang tak pasal² keta aku tersangkut plak kat tengah² sbb habis minyak. Gelabah gak lah. Petrol station jauh lagi. Nak tak nak...usap² lah skit kan, sambil buat ayat² cinta. Kereta pon ada perasaan gak. Dah mcm orang tak betul gamaknya bercakap sesorang dalam keta...hehehehe...

Berbalik kepada citer jammed tadi. Sempat lah jugak aku amik gambo.


Punca kejadian rupa² nya sebab kemalangan maut. Ntah accident ngan apa aku pon tak tau. Nak kata accident ngan motor, tak nampak plak motor kat tgh jalan tu. Yang aku nampak ada 4w HILUX tersadai kat tepi ngan bahagian depan nya remuk. Pastu ada mayat yang dah ditutup. Aku ingatkan satu jer, rupanya 2 mayat.


Tu jer yang sempat ambik. Seram gak tengok mayat terbaring kat tepi jalan tu, 1st time nengok sejak aku memandu nih. Lepas sudah jalan sesak. Last² nampak gak logo PETRONAS...legaaaa...

Sekian laporan kemalangan maut dari saya...ekekekeke...

You Might Also Like

15 komen

  1. erkk..pagi2 lagi dah eksiden.ke mana agaknya org tu nak gi ye?

    ReplyDelete
  2. owh patutlah pagi ni jem..sampai ke sg ramal..

    ReplyDelete
  3. wah wah..sempattt..kang tak pasal2 lak dapat love letter dari atok tu..hihi

    ReplyDelete
  4. huyuh.. kemalangan maut.. pagi2 dh buat laporan trafik ye.. hehee

    ReplyDelete
  5. TU PASAL SAYA TAK CARI KERJA KAT AREA KL.. MEMANG JAMMED SELALU.. TAK TAU LA ORANG KL HIDUP CAMNE.. HARI2 KENA LALUI JAM..

    ReplyDelete
  6. sib baik sempat jumpa petronas kan...berjaya gak ayat2 cintamu kat kete tu

    ReplyDelete
  7. ISABELLE: Tiap² pagi ada jer accident. Dah lambat nak gi keja kot ^_^

    KTY: Memang teruk lah pagi ni kak.

    ReplyDelete
  8. AMIRAH: Ekekekeke...klo dah bloger tergar, suma gambo nak amik.

    ELY: Hehehe...amacam, lulus tak :-)

    ReplyDelete
  9. FAIRUS: Nak buat mcm mana, redah jer lah

    ILA: Ekekekeke...ayat kena power ^_^

    ReplyDelete
  10. erkk... maut ke? hadoiii... itu tak mustahil ramai yg lmbt smpai opis kan..

    ReplyDelete
  11. kemalangan maut.. pernah tgk sekali dulu... huhuuu.. terbayang2, takut...

    ReplyDelete
  12. As salam..
    Iza tag Fiza join contest ni...


    Jangan Pandang Camera

    ReplyDelete
  13. SHARINGINFOZ: Memang ngeri.

    MEKCHU: Ha'ah, 2 maut. Memang ramai yg lewat.

    ReplyDelete
  14. KAKYONG: Saya pon 1st time gak KY tgk kemalangan maut nih.

    IZA: Thanks iza sudi tag.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page