Setelah sekian lama khidmatnya di gunakan, dah tiba masa aku tukar yang baru

Monday, March 07, 2011

Tajuk sikit punya panjang, tapi nak cite pasal Breat pump jer ^_^. Adoiiii...tensi aku. Dari last week lagi BP Avent aku buat hal. Valve dah longgar. Setiap kali pump asik tercabut jer. Kekadang sampai terkejut di buatnya. yerlah...tengah syiok² pump, tetiba bunyi kuat, valve tu dah termasuk ke dalam. Dah 2 kali aku tukar. Yang ke dua ni baru lagi tukar, dah buat hal. Bley tahan gak harga sebijik valve yang cikinot (bak kata iman ^_^) nih.


Bila valve tu dah termasuk dalam, kenalah bukak kan, meleleh² susu keluar...rugi tau...setitik susu tu cukup berharga bagi aku. Nak menge'pump' pon lambat sebab valve tu. Tangan pon jadi melekit² asik bukak tutup...bukak tutup...haihhhh...

Aku dah order BP baru, biasalah...installment. Insya'allah bulan nih dapatlah. Letih dah pakai pump manual nih. Last week aku try buat Power Pumping, letih gak lah kalau pakai manual. Kalau tak cukup kesabaran, separuh jalan jerlah ko buat sebab nak kena kena pump kiri 10 minit, pastu tukar pump belah kanan plak 10 minit dan seterusnya selama 1 jam. Bley kluar muscle lah di buatnya...ekekekeke...

Hai lah BONUS...cepatlah masuk...*wink*

You Might Also Like

8 komen

  1. plg tak best kalau tengah laju tu, waktu tu jg nak tercabut valve tu..kan? buat hilang mood je.

    ReplyDelete
  2. aku dah komen tp hilang..ah selalu mcm ni...sedih.

    ReplyDelete
  3. apa lagi,sambarlah medela freestyle...hehehe

    ReplyDelete
  4. INSYA ALLAH...ADELAH REZEKINYER TU SHIELA...KLU DAH DAPAT BONUS BLEH BELI BP YANG BARU..

    ReplyDelete
  5. aku dulu kalau bende nih tkuar mmg hangin lah sbb besenye tgh letdown lah dia buat hal, tp aku lucky gak la.. xselalu jadik patu aku tuka baru terus ok hehe

    ReplyDelete
  6. i pakai pam cap ayam je. battery operated...
    tapi alhamdulillah boleh bf lama.

    ReplyDelete
  7. AS: Betu lah as, tensi aku.

    ILA: Tak mampu lah ila nak amik FS.

    ReplyDelete
  8. ZAIDAH: Dah order, tapi blom dapat lagi :-)

    ELY: Memang hangin beb. Aku pon tgh tggu pam baru nih.

    ISABELLE: Kekadang cap ayam lagi tahan dari yg berjenama ni kan.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page