Careless - Kunci Kereta tertinggal dalam Kereta

Wednesday, April 06, 2011


Seperti gambar di atas, macam ni lah rupanya bila puan punya kereta terlupa nak amik kunci. Kunci pon tak pulas habis. Dari pukul 8.30 am till 6.00 pm kereta aku berkeadaan macam nih. Ni citer minggu lepas. Kalau aku parking kat tempat lain, memang sah² hilang lah kereta aku. Pencuri nak mencuri pon gelak² syaiton sebab memudahkan kerja mereka nak mencuri. Nasib parking kat office yang 24/7 ada pak guard yang jaga. Kalau tak.....nangis aku.

Aku pon tak perasan macam mana bley tak amik kunci kereta. Ni suma gara² anjing lah nih...pagi² dah sambut aku datang, siap bertenggek kat tepi pintu kereta, dah lah aku allergy ngan anjing. Nak cepat...takut anjing datang lagi, tu yang terus lupa nak amik kunci kereta. Bila nak balik baru perasan, cari² kunci kereta dalam handbag tapi nan ado. Menggelabah gila babi tak hingat di buatnya. Yang aku risau takut pintu tu automatic lock, nasib tak...klo tak jenuh nak mengumpil.

Haihhhhh...makin menjadi² plak penyakit lupa nih. Bahaya batul lah. Ingatkan suami jer careless, rupanya isteri dia lagi careless.

You Might Also Like

15 komen

  1. huhu..kalola pencuri dapat ni..mungkin dia sebut Alhamdulillah..next time jgn careless ek

    ReplyDelete
  2. salam kenal..
    penah gak jd gitu..
    mase kami bertiga kat hentian seremban nak balik putrajaya..
    x perasan dhia dah picit lock ..
    pastu kunci plak kat dashboard..
    hubby x perasan , terus tutup pintu..
    dah dhia terkunci dalam tu..nasib baik die x nangis tp kesian berpeluh2 dhia..
    nasib baik ade ade org tolong.. pengalaman nngeri tu..

    ReplyDelete
  3. ADA MAKAN SEMUT AGANYA.. PASAL TU LUPA.. :)

    ReplyDelete
  4. babe, pasanglah TKS kat kereta. ko tinggal kunci dlm kereta pun, org takleh start melainkan dia ada access card. laki aku, selamba tinggal kunci dlm kereta tapi kereta depan rumah la. aku selalu warning dia tp dia rileks je sbb ada TKS. aku pakai Titan Immobilizer

    www.tksss.com

    ReplyDelete
  5. hahahah bahye sungguh fiza.. kalu kt luar nih kompom pencuri gelak guling2..

    pakcik aku penah kena strok, smpai sepital anak bini dia kuar terlock kan pakcik aku.. dh dorg gelabah sbb pakcik aku tokleh nk ckp.. makcik aku dh nangis2.. last2 sepupu aku pecahkn cermin kete.. ye la dh bapak dlm kete dok tercungap2 tunjuk2 kt dorg.. padahal kan pakcik aku nk ckp.. kunci spare dlm beg makcik aku kahkahklahkahkahkah

    ReplyDelete
  6. ya ampon fizaaa....nasib tk ilang.....huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. lain kali gantung kunci tu kat leher fiza..letak tali...bahaya tu

    ReplyDelete
  8. adui....nasib kete fiza xilang tau sbb kunci tu ada dlm kete...lenkali hati2 yer..

    wa..fiza pun dah mkn DP tu yer..sedap ka..mmg xcukup kalu beli sebungkus..xpe next time beli byk2 bungkus yer

    ReplyDelete
  9. kita serupa hehehe..pernah gak jadi macam nieee hehee

    ReplyDelete
  10. AMIRAH: Huhuhu...tak nak careless lagi.

    MAMA DHIA: Salam kenal juga ^_^. Ishh...lagi bahaya. Nasib dhia tak apa².

    ReplyDelete
  11. FAIRUS: Ekekekeke...mana tau nih ^_^

    LIZ: Ok gak klo pasang kan. Kena tanye laki aku dulu. Thanks liz for da info.

    ReplyDelete
  12. ELY: Ekekekekeke...klakar btul lah. Kesian pakcik ko, dah lah kena stroke, terkinci plak dlm keta.

    K'mIEJA: Tu lah kak...selamat.

    ReplyDelete
  13. ILA: HEhehehe...pelik plak org tgk nanti.

    HANIM: Thanks hanim, kena hati² lpas nih.

    CIK ILA: Thanks dear

    ReplyDelete
  14. Angah, jgn careless lagi tau lpas nih...ekekekeke...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page