Penangan ONLINE SHOPPING

Friday, April 29, 2011


Siapa minat Online Shopping? Ha...mesti tersengih² nih kan, mengaku jer lah...hehehehe...Lately tabiat online shopping aku makin menjadi jadi...adoi...kopak duit mak noks. Pantang nampak baju cantik and comel, gatal jer tangan nih nak order. Tapi semuanya bukan baju aku, semuanya baju anak². Haihhhhh...Dah 6 pasang sumanya aku order. Takper lah...shopping untuk Baju Raya ☺☺☺

Kalau nak Online Shopping nih kena tawakal jer. Ada gak aku dengar citer sampai kena tipu. Duit dah amik tapi barang ntah ke mana. Pastu barang dalam gambar nampak cantik, tapi bila dah dapat kualiti macam hampeh. Tak patut lah kan buat macam tu. Nak meniaga kenalah jujur. Baru berkat.

So far, alhamdulillah...aku belum pernah kena lagi benda² macam nih, minta di jauhkan. Cuma sekali jer. Aku dulu gila ngan Tie Rack Scarves, orderlah online dari blogger nih yang dok kat oversea. Tunggu punya tuggu, TR aku tak dpt gak, 2 minggu gak lah. Dia kata dah post. Tapi macam mana bley tak dapat kan. Pastu dia ganti dengan TR yang baru, yang hairannya lagi ajaib, sampai plak dengan selamat. Macam mana yang 1st dulu bley tak sampai? Tapi agak frust lah. TR yang dia ganti tu tak berapa cantik sangat. 3 helai aku order tau. TR yg tak dpt² tu design suma cantik²...huhuhu...tak der rejeki lah tu. Tak per lah, janji dia ganti balik kan.

Tu lah pengalaman aku online shopping. Ni pon gatal tangan lagi nak order baju anak²...ish..ish..ish...udah² lah tu fiza ooiiiiii...kang tak sampai hujung bulan makan biskut cicah milo jer lah...muahahahaha...



You Might Also Like

5 komen

  1. kalo saya kan, memang order kat online shops yg nampak mcm establish sket

    ReplyDelete
  2. if TR mmg beli online..sbb yg ada kt KLIA x brp nk cun design nye..so far setakat ni TR sampai on time lg...

    ReplyDelete
  3. saya dah beberapa kali shopping secara online.. :)

    ReplyDelete
  4. dni bab kena tipu belum lagi.. setakat ni Alhamdulilla semuanya ok :)

    ReplyDelete
  5. Assalam..
    Teringin jgk nk order online tp bila difikir-fikirkan...kalau benda tu boleh kita dapatkan secara terus, baik pilih cash and carry..lebih selamat..

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page