Suami Berang TIKAM Isteri selepas di kejutkan untuk SOLAT SUBUH

Tuesday, April 26, 2011

Marah kejut solat Subuh

AMPANG: Seorang isteri kini terlantar dalam keadaan koma dan bertarung nyawa di hospital akibat dibelasah serta ditikam suaminya yang naik hantu selepas wanita itu menyuruhnya menunaikan solat Subuh.

Kejadian berlaku di rumah pasangan berusia 30-an terbabit di Pandan Indah Commercial Park, di sini, kira-kira jam 6 pagi semalam dan mangsa yang kehilangan banyak darah akibat cedera di perut kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang.

Sumber polis berkata, kejadian berlaku apabila suami mangsa yang tidur berang selepas dikejutkan isterinya dan disuruh mendirikan solat Subuh.

“Tindakan mangsa menyebabkan suaminya berang sebelum berlaku pertengkaran hampir 10 minit. Suaminya yang hilang pertimbangan membelasah mangsa lebih 30 minit sebelum mengarahkan mangsa jangan menyuruhnya bersolat.

“Biarpun dibelasah dan diugut demikian rupa, mangsa masih meminta supaya suaminya berubah selain menunaikan solat,” katanya.

Menurutnya, keengganan mangsa mematuhi arahannya menyebabkan suaminya bertindak lebih agresif dengan mengambil pisau dan menikam perut wanita itu.

“Mangsa terjatuh sebaik ditikam dan keadaan itu menyebabkan suaminya panik, apatah lagi selepas melihat isterinya berlumuran darah serta meraung kesakitan,” katanya.

Sumber itu berkata, bunyi bising akibat pertengkaran dan serangan suspek ke atas mangsa menarik perhatian jiran mereka, seorang lelaki berusia lewat 20-an yang bergegas ke rumah pasangan itu.

“Sebaik masuk ke rumah berkenaan yang pintunya tidak berkunci, jiran itu melihat mangsa terbaring dalam keadaan berlumuran darah manakala suaminya berdiri sambil memegang pisau.

“Terkejut dengan kehadiran jirannya, suspek segera melarikan manakala mangsa dibawa jirannya itu ke hospital dengan bantuan beberapa jiran lain,” katanya.

Difahamkan, sehingga petang semalam keadaan mangsa dilaporkan kritikal manakala suaminya yang menghilangkan diri kini diburu polis.

Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut dilakukan.

Source: myMetro

You Might Also Like

15 komen

  1. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  2. ya allah kesiannya.......dunia akhir zaman...:(

    ReplyDelete
  3. mcm2 manusia sekang ni...xde belas kasihan kan..

    ReplyDelete
  4. ya Allah....isteri menjadik mangsa kejahilan suami....apalah nak jadik

    ReplyDelete
  5. apolah nak jadi dengan suami e tu..suruh bangun solat pun sampai nak bunuh orang...pelik..pelik
    Tak nak word verification di kotak komen

    ReplyDelete
  6. giler la nk tido punya psl mrahkan bini kejut dia..iskh3x

    ReplyDelete
  7. gila ko apo laki dia tu...huhuhu

    ReplyDelete
  8. ZUWAIRI: Mekasih, nnt saya singgah yer.

    K'MIEJA: Kesian kan kak.

    ReplyDelete
  9. IEDA: Memang gilak.

    PUAN TIA: Tu lah, tek der perasaan.

    ZAIDAH: Suami panas baran kot.

    ILA: Pelik kan, apa punya suami lah.

    ReplyDelete
  10. org tolong kejut tu dah kira bagus ni siap tikam le pulak

    ReplyDelete
  11. masyaAllah dunia skang.. menakutkan..

    ReplyDelete
  12. tu la..ada gak baca...takut tul...

    ReplyDelete
  13. allahuakbar..ape nk jadi la skang ni..haih..

    ReplyDelete
  14. kasihan...huhuhu semoga suami dia tu sedar dan berubah...:(

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page