Terpaksa melepaskan Jawatan CO-PILOT yang dah bertahun aku pegang

Monday, April 18, 2011

Dah bertahun² aku pegang jawatan nih. Masuk tahun ke 6, jawatan nih terpaksa di ganti dengan orang lain. Terpaksa walaupon tanpa rela...huhuhuhu...Perkenalkan, Co-Pilot yang baru...jeng, jeng, jeng...^_^



Biasalah, bila anak dah 2 kan. Aku jadi penumpang lah plak. Kerusi depan dah letak car seat, malas dah nak buka². Iman lah skang jadi co-pilot abah dia, menggantikan ibu yang kena pegang adik kat belakang. Co-pilot pon iyer, teman gaduh pon iyer gak. Iman buli abah...abah buli iman, lantak lah 2 beranak nih nak buat apa. Ibu ngan adik bersenang lenang jer kat belakang.

Kekadang menyirap gak ngan co-pilot baru nih, berlagak hokey. Soh pakai seat belt, tapi dia jawab apa tau:

IBU: Buckled ur seat belt iman, nanti polis tangkap
IMAN: Tak per, polis tu kawan kita
IBU: * gulp *

Ntah mana dia dapat ayat tu pon tak tau lah. Hai lah anak...ada jer ayat yang 'unsangkarable' akan keluar dari mulut mungil nih. Layan kan aja lah.

Tapi kan, bila dah jadi penumpang nih, yang tak bestnya bila berborak ngan hubby...tak berapa nak dengar lah plak. Iyer lah, sorang dok kat depan, sorang kat belakang dengan bunyi radio lagi. Kekadang sebab tak dengar pon boleh jadi isu...adoiiiii...nak buat mcm mana kan, Kekadang tu, aku iyer kan ajelah even aku tak dengar apa dia cakap. Ker...telinga aku ni dah kurang mendengar...muahahahahahaha...

You Might Also Like

14 komen

  1. hensemmmnyeee co-pilot baruuuuuu

    ReplyDelete
  2. hahaha, aku kalu perjalanan jauh jek aku dok belakang...kalu takat sekangkang kera aku pulun dok depan jugak...tak kira ar...

    ReplyDelete
  3. hehehe...walaupun anak sorang dah lama dah berenti jadi co-pilot..hehe..betoi2..kalo duk belakang suka layan blues sorang2 sebab susah nak dgr apa yg dia nak ckp..amboi iman, bergaya abis hero sorang ni

    ReplyDelete
  4. Assalam...
    Dah lama tak jadi penumpang belakang, coming soon kot bila dah ada baby nanti..
    Bila dah lama tak duduk di belakang, jadi pening pulak kalau jln jauh terutamanya time balik kg @ cuti2 Malaysia dgn family...

    ReplyDelete
  5. anak dah besar kan..dah leh jadi geng abah tu...hehehe

    ReplyDelete
  6. Amboi co-pilot! Muka series tapi encem tuuu :D Kesian mummy dia kena resign erk..ekeke :D

    Latest n3: Tutorial: Steps To Transfer Blogspot From Yahoo To Gmail

    ReplyDelete
  7. hehheheheh bijakknyaa pandai jawab iman:)

    ReplyDelete
  8. hihih kita anak sorang pon dah lama tk duk depan..blkg je..sekali ank duk blkg..hihi

    ReplyDelete
  9. ELY: Hensem & byk songeh.

    CIKMOT: Laki aku malas nak pindah² car seat tu...huhuhu...

    ReplyDelete
  10. AMIRAH: Tak dgr kan, layan blues jer lah.

    IZA: Bila dah ada 2nd bb nnt sure lah dok belakang.

    ReplyDelete
  11. WAFIY: Susah kan dik.

    ILA: Memang geng abah pon ^_^

    ReplyDelete
  12. INTAN: Tu lah, tak best tau.

    K'MIEJA: Bebudak skang kak, ada jer jawapannya.

    MRSFIZA: Hehehe...sian somi dok sesorang kat depan ^_^

    ReplyDelete
  13. hahahaha... comelnyer... pandai menjawab lak tu.....

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page