..:: CIKU ::..

Friday, June 24, 2011


Dah lama tak makan buah ciku. Singgah kedai jual buah potong, ada plak buah ciku. Tapi kan...harga sebungkus buah ciku potong yang aku rasa tak sampai 7 slices adalah RM2.00. Tak berbaloi plak rasanya klo beli. Tak puas makan. Baik aku cari kat pasar...puas makan. Tapi tu lah...tak der jumpa lagi kat pasar malam sek 7 bangi nih.

Selalu macam tu. Bila teringin sangat nak makan..tak der plak jual. Tapi bila ada depan mata...tak der plak teringin nak beli...haihhhhh....

Sedap nya kalau dapat makan buah ciku sejuk² ☺☺☺

Pssttttt...tak dapat citer benda lain, citer ciku pon jadi lah. Janji up satu entry. Ntah kenapa blank plak pala hotak hari nih.

HAVE A NICE WEEKEND UOLS ☺☺

You Might Also Like

11 comments

  1. memula dulu kunun-kunun tak suka ciku tapi bila dah rasa sekali memang best aa.. byk vit C lak tu hihi.. jom makan buah ciku ..

    ReplyDelete
  2. dulu blakanag rumah di kampung ada ciku, suka sngat poting n sejukkan dalam fridge sebelum makan, sedap kana..

    ReplyDelete
  3. aah kn..bile nak tadek..bile xnak tu melambak2 plak..hehe

    ReplyDelete
  4. lia pun dah lama tak mkn buah ciku. dulu kat umah arwah tok byk sgt berbuah tapi dah kena tebang lak pokoknya.. huhu

    ReplyDelete
  5. dee pun baru je makan buah ciku..3 biji RM1.50..mahal kan..huhu..

    ReplyDelete
  6. hanis pun suka ciku gak... yum yum

    ReplyDelete
  7. PENSIL MAGIK:

    Memang sedap, lagi sedap klo mkn sejuk² ☺☺

    ReplyDelete
  8. LADY:

    Best nya...kat blakang umah jer pokok ciku ☺☺. Sedap kan ^_^

    ReplyDelete
  9. MAYA:

    Tu lah...slalu mcm tu tau.

    ****************************************************************************

    LIA:

    Alaaaa...sayangnya kena tebang. Klo umah kita landed house, nak gak tanam pokok ciku nih ☺☺☺

    ReplyDelete
  10. DEE:

    Ok lah tu sis, dprd beli kat kedai buah potong, sebiji 2 hinggit.

    ReplyDelete
  11. waaaa sedapnya buah ciku!
    dah lama tak makan...
    nak kena cari jugak la mcm nih.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive