Gara² lupa tutup pintu BILIK

Tuesday, July 26, 2011

Kejadian sabtu baru nih. Biasalah...baby tengah membesar bagai johan, ada jer benda baru yang nak di explore nya. Si ibu sibuk masak kat dapur, dia pon sibuk gak ke dapur. Bila letak kat family area...ke dapur gak arah tujunya. Maka terjadilah adegan angkat ► letak ► angkat ► letak sampai ke scene yang tak terkira dan anak dara tu pon dah naik bosan, ibu pon dah penat.

Sambung citer masak semula. Tengah sibuk lagi khusyuk masak bubur untuk santapan puteri kecik, tetiba rasa environment macam lain jer. Bunyi otomen berlawan ngan raksasa memang biasa lah sebab iman tengah layan citer otomen dia tu, tapi bunyi sora membebel anak dara tak kedengaran. Tanya iman 'Adik mana iman hakimi?'...'adik kat dalam bilik'. Zasssssstttt...dalam kepala hotak nih memang sah ah, mesti anak dara nih masuk dalam bilik air. Sepantas kilat aku masuk bilik. Memang tak syak lagi...anak dara nih dah selamat masuk dalam baby bath tab sambil buat muka tak bersalah.

muka slamber jer...lemfang kang ☺☺

Aku punya menggelabah jangan cakap lah, sebab bebudak tu baru lepas mandi. Baby bath tab tu penuh dgn air. Nasib baik iman buang air tu sebab dia last kluar dari toilet. Kalau baby tab tu masih penuh dengan air...ya! allah, tak dapat aku bayangkan. Blame on me sebab careless.


Pandai plak anak dara nih masuk sebab baby bath tab tu ringan. Dalam pada menggelabah tu, sempat lagi amik gambar...muahahaha...Geram betul ngan anak dara nih. Nak marah dia bukan tau apa lagi....haihhhh....Baru jer lepas mandi, tak sampai pon 20 minit dah habis lencun.

Skang nih pintu bilik and pintu toilet kat dapur tu kena sentiasa di tutup lepas di gunakan. Tak nak kejadian yang sama berulang lagi. Kecuaian boleh membawa padah.

You Might Also Like

16 komen

  1. uishh,.. bahaye tu..
    kat umah pun, pintu bilik air WAJIB tutup..
    takut kang die main dalam tu..lgpun bilik air kan licin kan..
    same2 la kite berhati2..

    ReplyDelete
  2. hahaha.kantoi.
    sib baik kantoi. kalo x, bahaya wooo.

    ReplyDelete
  3. hahahah, bijak tapi bahaya kan...sangat comel dia main sendiri dalam tu...hihihhi

    ReplyDelete
  4. budak2 mmg lah kan, cari peluang aja nak main air.... heheee

    ReplyDelete
  5. laju je si kechit tonet ni.. geram!

    ReplyDelete
  6. ishhh..mujur qaira takde pape ko..lenkali kena hati2 weh..semua nak diexplore nya..

    ReplyDelete
  7. Bahaya. Mujur tak jadi apa-apa. Tak apa. Jadikan pengajaran.

    Saya pernah ada pengalaman mcm tu. Tapi bilik air saya tak ada takungan air. Satu ptg tu, Aydin senyap aje. Saya dah risau. Dalam senyap2 tu, sy dgr suara sayup2 die menyanyi smbl bunyi kocak2 air. Rupa-rupanya, dia dok kocak2 air takung dlm jamban duduk. Bertuah punya anak! Dah habis basah lencun. Saya tak boleh marah. Gelak lagi ada. Sudahnya, masuk bilik air terus n mandi. Wah! Bukan main suka!

    ReplyDelete
  8. Assalam..
    Memang bahaya tu...kena sentiasa beringat....malang tak berbau..

    ReplyDelete
  9. Syukurla takde apa blaku fiza,bahaya kan, diorg bab2 main air suke sgt

    ReplyDelete
  10. tak pe, tu sebagai pelajaran kat kite jugak yunk...kadang2 kite lupa...harap lepas ni kita lebih berhati2 kannn...saya pon ada jugak yg careless...bila kita careless kita selalu di kejutkan pastu konpem kite berhati2...tapi kalau org lain yg careless jaga anak kita...perghhhh memang lagi haru kita dibuatnya...fobia berterusan pon ya...hehehe

    btw comel la anak dara dok dlm tu..hehhee anak dara memang sokakkk berendam..akekkke

    ReplyDelete
  11. adehh. kus semangat kalau jadi camni. seb baik takde air kat dalam tu kan.
    tula, saya pun selalu kunci toilet dari luar. kadang2 benda nak jadi ni sekejap jer

    ReplyDelete
  12. hati-hati..bahaya kalau baby men sorang2 ni..seb bek perasan

    ReplyDelete
  13. phewww lega..xpe2..ni reminder utk kite..(aku pn slalu gitu..ayo!!).. eh td kn aku nk ckp muka anak dara ni mcm boy jek..hehe..

    ReplyDelete
  14. huhu scary...sib baik air dah dibuang

    ReplyDelete
  15. Bahaya tu, nasib baik perasan....

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page