Jiwa Kacau....

Tuesday, July 05, 2011

Salam hari selasa uols. Semalam adalah hari cuti kami somi istri. Ingatkan nak dating berdua jer. Nak merempit naik motosikal pusing² Kolumpo. Maklumlah, sejak gi kerja asing² nih, aku dah lama tak naik motosikal. Teringin plak nak dok rapat², lentik², polok ketat² atas motosikal tu...ekekekeke....Tapi tak sampai hati plak nak hantar anak² kat nursery. Kesian tengok muka sedih anak². Kesudahannya...dating ber'empat lah gamaknya.

Pagi nih mata mengantuk yang amat. Anak dara tak berapa sihat lah. Batuk² and selsema. Badan pon rasa dedar². Kerap betul bangun pagi nih. Bangun berserta ngan nangis skali. Slalu tak macam nih. Tak selesa agaknya. Kita yg dewasa kalau selsema pon rasa menyampah...meleleh² jer air hidung nih, inikan plak bebudak....haihhhhh....

Sian anak dara nih :-(

Jiwa kacau pagi nih sebab teringat kat anak. Kesiannnnnnn...tak berapa sihat tapi terpaksa gak gi nursery. Kalau ikutkan hati nak jer aku Emergency Leave, tapi kerja banyak plak kat office nih, pastu smalam dah cuti. Berat rasa nak gi office pagi nih...haihhhhhh...

You Might Also Like

21 komen

  1. hurm...naluri seorg mak....same laa...

    ReplyDelete
  2. hati ibu kan...klu anak tak sihat mmg tak keruan jadinya :(

    ReplyDelete
  3. sama la kita.. niat ada, tapi tak sampai hati... tapi kalo terpaksa, sampaikan jugak hati...
    ekekkeke

    ReplyDelete
  4. besarnya mata dia..geram tgk.. grrrrrr

    ReplyDelete
  5. hey anak dara, meh untie nak peluk syiyom skit. geram tol tgk mata dia...

    ReplyDelete
  6. aku pun pegi keja asing asing..weekend jelah masa utk berehat drive.

    ReplyDelete
  7. x senang kan nak buat keje gitu...huhu..i feel you bebeh!

    ReplyDelete
  8. bila anak x sihat mmg sgt jiwa kacau jd...cepat2 sembuh qaira

    ReplyDelete
  9. gitu la mak mak kan?
    berat hati nak keje kalo anak x sihat.
    sabar ye

    ReplyDelete
  10. alaaa...siannya...moga cepat sembuh ye anak fiza..

    ReplyDelete
  11. kalo anak tk sihat mmg jiwa kacau lah gi keje kan..

    ReplyDelete
  12. IZWA: Kan izwa. Naluri seorang ibu mesti akan rasa mcm tu.

    ****************************************************************************

    SISDEE: Tu lah kak, memang tak keruan di buatnya.

    ReplyDelete
  13. LYNN: Terpaksa kan lynn.

    ****************************************************************************

    ANUM: Mekasih aunty anum. Comel mcm ibu saya gak ☺☺☺

    ReplyDelete
  14. TINA: Mata anak dara nih memang beso tina ^_^

    ReplyDelete
  15. NM02: Untie...mesti best klo dpt dok dlm pelukan untue kan ☺☺☺

    ReplyDelete
  16. AS: Sama lah as, weekend memang somi aku yg drive.

    ReplyDelete
  17. MAYA: Rasa tak der mood nak keja sbb asik ingat kat anak jer.

    ReplyDelete
  18. HAS: Memang kacau. Mekasih untie has, qaira dah beransur sihat sket ☺☺

    ReplyDelete
  19. ISABELLE: Tu lah belle, saba jer lah. Nak jadi SAHM memang tak boleh lagi lah.

    ReplyDelete
  20. AYU: Mekasih untie ayu, alhamdulillah...qaira dah sihat sket ^_^

    ****************************************************************************

    MRS FIZA: Di lema ibu berkerjaya, mcm nih lah. Jiwa kacau klo anak tak sihat.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page