Shopping Raya - Dari PICC ke IOI

Tuesday, August 23, 2011


Hari ahad baru nih gi PICC, ada Metrojaya sale. Tak padan dengan tak sahur, ada hati gak nak merayap...ekekekeke...Pagi lagi dah siap uols. Semangat nak cari langsir raya. Kononnya tak nak bersesak-sesak. Sampai dalam pukul 10.15 am. Tapi hampa sebab bukak pulul 11.00 am. Berlegar² lah kebosanan dalam PICC tu. Dekat pukul 11.00 am, orang dah ramai...ramai...dan makin ramai. Sebelum keadaan tambah sesak, sila lah cari barang cepat². Tak sampai setengah jam pon kat dalam tu. Dapat jer barang trus cabut.

Dapatlah sambar langsir untuk sliding door, pastu beli 2 set sudu garfu. Nak beli kasut, ramai lah plak tengah memilih, pening haku ramai² tu. Tu jer lah yang dapat beli.

Pastu hubby ajak gi IOI plak. Sebelum tu siap tanya dulu aku larat ker tak. Hhhhmmm....redah jer lah. Nak masuk parking IOI tu pon dah berderet kereta. Masuk kat dalam plak...berderet ngan orang ramai. Masuk Jusco pon sama gak...penuh umat manusia dalam tu. Memasing cari baju raya katakan. Hubby ngan iman nyer baju melayu dah settle, cuma baju raya aku ngan anak dara jer tak beli lagi. Pusing² IOI...jumpa gak baju raya. Simple jer, tak kosa aku nak pakai baju yg manik². Dah lah anak kecik, sekali tarik manik, suma terbarai. Baju anak dara jer tak jumpa lagi sebab size suma beso². Balik umah melepek kepenatan.

Malam tadi selesaikan misi cari baju raya anak dara. Cari kat Metro Kajang. Alhamdulillah...jumpa gak, kaler pon agak matching ngan tema kaler kitorang tahun nih dan kebetulan tinggal satu jer size utk setahun...memang rejeki qahirah. Tak sabar plak nak nengok anak dara tu pakai baju kurung ☺☺☺

Minggu nih nak start kemas umah. Kuih pon blom start buat lagi. Insya'allah...esok baru nak cari barang. Kuih semple jer pon nak buat ^_^.


You Might Also Like

18 komen

  1. Fiza, langsir situ murah ke? Bape RM utk sliding door 1 set tu?

    ReplyDelete
  2. semangat ko nak wat kueh ek...ni semangat nak tunjuk2 jela..huhu..comel kan kalo baby pakai baju kurung..comelnyaaa

    ReplyDelete
  3. beshnye!!! aku rindukan saat bersesak2 carik barang.. haha

    ReplyDelete
  4. wahhh dah siap sopping dah, tggl kemas umah je ye fiza? selamat bercuti dan berhari raya ye

    ReplyDelete
  5. so seme dah setel dah ni...dah leh raya ar kita weii...

    ReplyDelete
  6. penat kan shopping untuk raya...mak saya selalu bising, tu selagi belum raya, tak siap2 gak..huhuh

    ReplyDelete
  7. wah sakan membeli;)

    zaila pon tgh survey langsir murah2 ni tp xjumpa lagi..hehehe

    ReplyDelete
  8. mesti comey je bila tgk anak pakai baju kurung..hehe..


    selamat mengemas rumah ye fiza...

    nak buat kuih apa tu...

    ReplyDelete
  9. tulah sana sini shopping complex pnuh org..kita ni mujur dh ready awl2

    ReplyDelete
  10. wah..shopping sakan...selamat hari rayer!

    ReplyDelete
  11. Tak bersahur pun.. sebut pasal shopping ni laju saja... kan?

    ReplyDelete
  12. aku ada beberapa lagi barang yang tertinggal nak kena shopping lagi sekali...huhu..

    ReplyDelete
  13. SAYA MASA LOM KAWIN SIMPLE JE... DAH KAWIN NI ISTERI PLAK SURUH BELI BAJU TU, BAJU NI, SELUAR JEANS LA... LAST2 BELILAH JUGAK... KALAU TAK GUNA LAMA2 JE PON TAKPE... PAKCIK TAK KISAH... :)

    ReplyDelete
  14. hehe bestnya shopping dekat2 nak raya, ramai pasang lagu raya baru feel kan.. :)

    ReplyDelete
  15. uishh.. mesti comel anak dara akak pakai baju kurung.. :)

    ReplyDelete
  16. buat sementara ni setel semua..

    tapi kalu jejalan lagi harus sambar punyer

    ReplyDelete
  17. wat menda last min ni kdg2 ade bestnya..sama la ada hati lg nk wat kuih raya sndiri wpn brg x bli lg

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page