Asam Laksa Jusco...Durian Pancake

Monday, September 12, 2011


Balik dari beraya semalam dah tak tau nak gi mana...tak der arah tuju. Nak beraya rumah kawan² yang lain, memasing ada hal. Last² hubby ajak gi Mid Valley. Aku ok jer. Lagi pon dah lama sangat tak jenjalan kat sana.

Seperti sedia maklum, nak cari parking kat MV punyalah payah. Pusing² banyak kali baru lah dapat parking. Tu pon jauh dari pintu masuk...nasiblah. Jalan² kat gardens dulu, 1st time masuk sini, pastu trus gi MV. Jalan punya jalan, tetiba terbau asam laksa Jusco. Pergghhhhh...menusuk hidung btul bau dia. Dah lama tak makan asam laksi jusco nih. Apa lagi, perut pon lapar, elok sangat lah tu.


Order asam laksa set ngan nasi lemak rendang ayam. Tapi kan...asam laksa dia dah tak brapa kick sangat. Tak macam dulu...sedap. Pastu kan, nasi lemak dia...alahaihhhhh...sikit sangat nasinya, tak padan ngan harga. Aku rasa setengah mangkuk jer nasi lemak nya. Tak kenyang makan....haihhhhh...meniaga ingat nak untung jer.


Kalau dah gi Mid Valley, tak sah lah kalau tak beli durian pancake kan, selain makan Asam Laksa Jusco tu. Aku pon tak sure sangat lokasi sebenar tempat jual pancake tu, yang aku ingat dekat ngan maybank. Sambil jalan sambil cari. Kesudahannya...jumpa gak. Kebetulan memang lalu kat situ sebab parking area situ gak. Tercapai gak hajat nak makan DP sebab dah lama tak makan, tetiba teringin plak ☺☺☺

You Might Also Like

10 comments

  1. TAK PERNAH DAN TAK PANDAI MAKAN LAKSA... LAKSA SARAWAK MAKAN LAH, TAPI LAKSA SARAWAK MACAM MEE KARI JE RASANYA...

    ReplyDelete
  2. xpenah rasa pancake tuh. asam laksa tuh mmg bleh tahan tp dh lama xg situ mkn. huh bila la last pg MV ponnn

    ReplyDelete
  3. durian pancake??? sedapnya tgk rupebentuk dia...bolehla try pasni

    ReplyDelete
  4. wah,aku teringin nak merasa pancake ni tapi entah bila nak ke MV...huhuhu

    ReplyDelete
  5. Peh! Sdp tu durian pancake! Suke gile!

    ReplyDelete
  6. aku pernah buat n3 pasal durian penkek MV ni...mmg sedap...

    ReplyDelete
  7. perghhhh! sedap! nnt bile keje kat MV leh la beli DP selalu ☺

    ReplyDelete
  8. terliur terus tgk pancakes durian tu... yummmyy

    ReplyDelete
  9. sedapnye asam laksa tu...huhuhu..terliur plak..

    ReplyDelete
  10. seingat zaila kalau dulu memang sedap..tapi sekarang ni tak tahulah

    lama dah tak g MV
    benci sebab susah dapat parking!!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive