Tragedi kat Plaza Tol...Habis CALARRRRR

Friday, September 09, 2011

Ni terjadi seminggu sebelum raya. Time balik kerja. Jalan jammed tahap gaban gila babis. Menyumpah seranah aku kat dalam keta tu *astaghfirullah...kuramg pahala posa*. Kaki dah gigil² macam orang kena parkinson, kepala plak dah pening² lalat. Mana taknya...asyik tekan break jer, terhenjut²...mau tak fening. Fluid dah banyak kluar sebab posa² pon tetap pam susu.


Sampai kat plaza tol sungai ramal, bila dah bayar singgit, dengan confident nya aku rasa macam steering dah lurus tapi sebenarnya senget ke kanan. Orang tengah fening kan, benda bengkok pon di sangka lurus. Maka terdengarlah bunyi...ttttsreeeetttttttt...yang agak kuat. Aku dah langgar divider kat tol lah. Apa lagi, terkejut beruk mak yeh tak hingat dunia lah di buatnya. Dada dah berderau dengan kencangnya. Kalau ada orang sebelah pon aku rasa boleh dengar lah degupan jantung aku yang kuat tu...muahahahahaha...*mengarut*.

Aku drive macam biasa tapi hati still gundah gulana. Dengan harapan jangan lah kena kat bumper keta, masak aku kena ngan hubby nanti. Sampai jer kat nursery, trus aku check.


Rim tayar sudah calar balar...huhuhuhuhu...1st time kena selama hampir setahun memandu. Pengajarannya, kena lebih berhati² lepas nih. Bukan tu jer kisah kat plaza tol. Sebelum nih 2 kali duit jatuh melayang masa nak bayar. Kakak tol lah yang keluar tolong amikkan...adoiiiii...malunya.

You Might Also Like

13 komen

  1. Hihi maaf Aju tergelakkan fiza, klaka ayat2 mu itu hihi... Ngape bedebor sgt nk byr tol tu?? Pehni anggap je fiza nk beli mc D mesti okeh haha

    ReplyDelete
  2. nasib baik tak de ape2 sangatkan...kalau tak mesti lagi pening...betul3x kadang2 benda yg berlaku ni buat kite lebih berhati2

    ReplyDelete
  3. LAIN KALI HATI2 YE... NASIB BAIK SKIT JE TU...

    ReplyDelete
  4. adus...syangnye..blh tahan gak calar tu...

    ReplyDelete
  5. huishh calar dah.. fiza aku buat blog baru utk letgo barang.. kang ko folo okek. tengkiu

    http://lalalandsale.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Fiza,

    Nape pakse diri posa klu tak terdaya. Rileks2 dulu...ambil energy sebaik-baik. Badan tak dpt balance g. Lelagi awak menyusu.

    Tak pe. Cool ok?

    ReplyDelete
  7. aiyooo..pernah gak kena sekali..tapi, mujur tak calar rim tayar... bab2 duit terjatuh tu biasa dah..serik dah, terus tukar touch n go..hehe

    ReplyDelete
  8. sayang kan?? walaupun kat rim tu..wina punye pun rim sama dah mcm corak ade tapi salahkan hubby le heheheeee

    ReplyDelete
  9. dugaan tu..alahai..syg jgk rim tu..

    ReplyDelete
  10. kira teruk gak bergesel tue.

    nieza, sportrim la kena jaga bebetul .. kalo tak masakkkkkkkk 10hari 10malm cerita habis .. dah nama org laki2 jaga keta huhuhu

    ReplyDelete
  11. ishhh

    kena berhati2 lagi lepas ni ye

    bahaya tu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page