Tutorial nak masukkan Link dan Backlink dalam komen

Monday, November 21, 2011

Tutorial tambahan lagi. Link dan Backlink. Khas untuk BUJAL dan kawan². Last week bujal ada selit komen nih.


Ni aku bagi tutorial sket lah pada yang masih belum tau lagi. Yang dah tau tu tak per lah. Sharing is caring kan.

Langkah Pertama:


Click kanan, pilih 'copy link location'

Langkah Kedua:


Seperti gambar di atas, cuma tambahkan tulisan perkataan yg dlm kotak merah tu.


Nanti jadi macam nih. Klik jer kat comment tu nanti terus masuk ker tuan punya blog.

Untuk buat Backlink macam nih plak:


Ikut jer step kat bawah nih


Banyak step sebenarnya, ada yang senang faham dan ada yang agak complicated. Ikut kefahaman dan kesenangan sendiri lah...ISA...Ikut Suka Aku...☺☺☺ 

Ok murid², cikgu dah bagi tunjuk ajar...harap murid² faham yer...muahahahahaha... 



You Might Also Like

16 comments

  1. ooo..tq tq..for this info..sekali gus daku pun belajar jugak :)

    ReplyDelete
  2. lahai..susah gak..hahaha..semua nak senang jee aku ni kan..

    ReplyDelete
  3. mudah dan senang di fahami, cikgu fiza.. ;)

    ReplyDelete
  4. Assalam...
    Ada sesetengah owner blog tak akan publish komen kita kerana mungkin dianggap sebagai spam, menjejaskan sesebuah blog no follow dll...
    Dlm keadaan lain, ok juga jika tuan punya blog hanya bagi 2 pilihan identiti untuk tinggalkan komen.

    ReplyDelete
  5. thx for the tutorial..kalo dee rajin baru buat..hahaha..

    ReplyDelete
  6. mmg bagus ada link cam ni kan...

    TQ sharing...

    ReplyDelete
  7. i understand already..hehe. nice one from you! :)

    ReplyDelete
  8. Va va va...teacher fiza in da house ;)

    ReplyDelete
  9. thanks sharing... sy mmg xtau nak buat backlink ni.. & mmg tercari2 toturial pun.. nak bookmarklah... hihii

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive