Renung-renungkan....

Friday, December 16, 2011

'Hati manusia ibarat besi. Setiap dosa yang dilakukan akan melekatlah karat padanya. Tapi karat itu boleh di cuci dengan solat dan doa. Namun lama kelamaan jika karat itu tidak dibersihkan, akan semakin besarlah ia, dan semakin sukarlah untuk dibersihkan . Maka semakin hitam dan gelaplah hati kita. Ketika ini setiap dosa yang dilakukan tiada lagi dirasakan dosa bagi dirinya'

Astaghfirullah. Astaghfirullah. Astaghfirullah.

You Might Also Like

14 comments

  1. iman itu ada naik n turunnya.ats kita lah utk maintain iman tu.so,bykkn la amal kte.sntiasa ingat tuhan dalam apa jua kte buat. insya-ALLAH terhindar dr perkara tak diingini n dimurkai ALLAH

    ReplyDelete
  2. Sy sentiasa takut. Dosa semalam. Dosa hari ini dan bagaimana pula dengan dosa esok hari? Sy manusia yang penuh dosa. Sy mohon cahaya keimanan dariMu Ya Allah! Entah adakah tempat utkku di syurga nanti? Sedang dosaku entah terampun atau tidak taubatnya?

    Nauzubillah!

    ReplyDelete
  3. Astaghfirullah. Astaghfirullah. Astaghfirullah.

    ReplyDelete
  4. aisey
    btuil2 menjadi ler nasihat nie
    ibaratkn dosa dengan besi
    thanx for nice info

    ReplyDelete
  5. KADANGKALA KITA TAHU SEBAB DAN AKIBATNYA TETAPI KITA SERING LUPA ATAU SENGAJA BUAT-BUAT LUPA. KEBALKAH KITA? ALLAHUAKBAR...

    ReplyDelete
  6. nice quote... nauzubillah janganlah sampai karat mendominasi

    ReplyDelete
  7. by then, setan pun dah tak kısah dah.
    dıa pun tahu, makhluk nı dah one way trıp to hell.

    moga kıta tak tergolong dlm group yg rugı

    ReplyDelete
  8. :(.. ya Allah.. ampunkanlah diriku..

    (rs mcm hati ni dah berkarat tebal)

    ReplyDelete
  9. ya Allah janganlah Engkau gelapkan hatiku... menakutkan yerk.. harap kita sentiasa ingat untuk terus menjadi hambanya yang sentiasa ingat dan taat kepadaNya

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive