Mahal giler...tak jejak lagi lah kedai tu

Thursday, March 15, 2012


Lunch paling mahal hari nih. Kalau makan fast food tu standard lah kan sebab kita dah tahu harga. Ni makan kat kedai baru bukak...unexpected plak harga nya mahal nak mamfus.

Kat area office ni ada lah kedai makan baru bukak. Konsepnya nasi padang. Biasalah...kedai baru, mestilah nak cuba kan. Tapi aku yang tak pernah makan nasi padang ni tak tau lah nasi padang tu mcm mana. Ada macam² jenis lauk.

Aku amik lauk kepala ikan bawal sebab ikan tu setengah jer, pastu lauk kari telur rebus...dah lama tak makan teringin plak, lauk paru goreng sekeping yang kecik pastu acar sayur sikit...memang sikit giler aku amik, bley di kira ada berapa ketul timun, nenas ngan carrot nya. Air plak order air suam sajork.

Dah makan kenyang², masa untuk bayar. Nak tahu berapa harga lunch nya? RM9.50...pada aku yang bergaji kecik dan menghargai duit ni memang mahal nak mamfus. Tak pernah aku makan nasi campur harga semahal nih dan tak setimpal dgn rasa. Harga ni bley cover utk lunch dan breakfast...huhuhu...

Sorry lah...nampaknya 1st and last lah aku jejak kedai nih.

You Might Also Like

17 comments

  1. mak aihh...memang mahal sangat ni...

    ReplyDelete
  2. Mmg mhl. Bulat mata membacanya. Sebab portion sket2. Erkk...klu sy la, sure ralat jugak!

    ReplyDelete
  3. MAHAL! RM10 aku boleh guna buat beli bahan2 utk masak 3 jenis lauk untuk 3 org makan. lagi kenyang!

    ReplyDelete
  4. tudia...awat la sampai tera tuh..mmg cekik darah...bek pi mkan value meals kt kepsi atau kt mekdi ja kan fiza..ok ok..toksah pi dh paihnih

    ReplyDelete
  5. giler mahal...dah la kedai baru bukak.. pastu jual mahal2..memang boikot terus..

    ReplyDelete
  6. mak aiii...harga cekik darah sungguh..pangkah kedai tue..

    ReplyDelete
  7. uishh..katner n apa nama kedai tu..nak tumpang band skali la..hehehe

    ReplyDelete
  8. Aha...mahal la...air kosg plak tu kan..
    Tpkn ns padang mmg mahal fiza..

    ReplyDelete
  9. sbb tu klu CM kan, suka amik sayur byk2..tak hbs pun takpe..haha..sbb klu amik sikit die kire mcm amik byk, tersangat la rugi..=p

    ReplyDelete
  10. mahal giler tu.. ada charge duduk lama kot..

    ReplyDelete
  11. masakan padang memang mahai...huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. uiskhhh, bapok mahal!

    klu sya bukan setakat blacklist, lalu depan pun tak hingin....huhu

    ReplyDelete
  13. RM9.50?? mkn kt fudkot KLCC pon murah dari tuh

    ReplyDelete
  14. mmg mahal.utk sorang mkn RM9++

    akak tenkiu ye :D

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive