MasyaAllah... Beratnya ujian untukmu

Thursday, April 05, 2012


Kita selalu merasakan ujian yang sedang kita lalui nih adalah sangat berat untuk di pikul. Tapi sebenarnya ada hamba allah yang lebih berat diuji olehNYA. Tengah Blog walking...terjumpa satu blog yang amat² menyentuh hati dan perasaan bila membacanya. Kehilangan 4 orang tersayang.

Ujian pertama bila anak yang di kandung selama 38 bulan meninggal dalam kandungan. Ujian kedua pulak bila kegembiraan menyambut anak kedua hanya seketika dimana tarikh yang sama, beliau kehilangan suami, mak dan ayah dalam kemalangan. Ya! allah...tak tergambar perasaan kalau aku berada ditempat dia. Speechless...Ujian yang sedang aku tanggung ni pon dah tak tertahan, inikan ujian kematian orang yang tersayang.

Buat Ummufathi...semoga terus kuat dan ditabahkan hati untuk meneruskan kehidupan selepas kehilangan orang yang tersayang.


AL-FATIHAH buat mereka.

You Might Also Like

18 comments

  1. Subhanallah..berat nyer dugaan beliau..

    ReplyDelete
  2. Alahai tak ble dengar cerita camni,
    sebak....

    Sat nak jenguk ummu fathi

    ReplyDelete
  3. Bila ditimpa ujian, memang aku sedih. Tapi kemudian aku cuba lihat nasib orang yang lebih malang dari aku. Terus rasa bersyukur pada Allah.

    ReplyDelete
  4. akak...menangis tersedu sedu izwa kak....sedih nyer....

    ReplyDelete
  5. semoga terus tabah dan sentiasa kuat

    ReplyDelete
  6. @:: Mrs.Eady :: Kan izwa. Sesiapa yg baca pon mesti akan nangis nyer.

    ReplyDelete
  7. @Aine Ainun: Saya pon tak bley gak dgr citer mcm nih. Memang sebak.

    ReplyDelete
  8. @Liz Rohaizat: Memang sedih tak terkira liz bila di uji.

    ReplyDelete
  9. sedihnya... meremang bulu roma.. al fatihah... nk terjah jap..

    ReplyDelete
  10. SETIAP YG BERLAKU ADA HIKMAHYA...ALLAH SENTIASA UJI ORANG2 YG KUAT KESABARANNYA...

    ReplyDelete
  11. sedihnya... alfatihah untuk arwah.. nak g terjah jap..

    ReplyDelete
  12. aku xmo baca buat masa nih kang aku depress tp tu la tiap kali bdepan dgn ujian aku mesti beristifar and pikir ujian aku kecik aje nk compare dgn org lain. semoga Ummufathi bertambah cekal, al-fatihah

    ReplyDelete
  13. saye pun tak sunggup utk terima dugaan mcm tu.. ;'(

    ReplyDelete
  14. terus genang airmata sya...

    ya allah , hamba mu ini tidak kuat...huhuuuu

    ReplyDelete
  15. ya allah..x mmpu diluahkan dgn kata2..smoga dia tabah...n terus kuat

    ReplyDelete
  16. dh baca entry di blog beliau, terus mengalir laju air mata nie, terutama sekali part yg lahirkan baby yg dh meninggal tue..Ya Allah berjurai air mata..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive