Deep Freezer Please!!

Wednesday, June 20, 2012

Ku di dalam dilema. Berbaloi ker kalau beli deep freezer semata² hanya untuk letak hasil tenusu ibu? Atau ada sesapa yang sudi sewakan deep freezer....hehehehe...


Freezer mak dah hampir penuh noks. Hasil perahan pon alhamdulillah...meriah. Rezeki qhalif. Ada dekat 60 bekas dah. Puasa pon dah nak dekat. Nak kena buat stok lagi. Biasalah...hasil perahan ada pasang surutnya.

Bekas dadih tu makan space lah. Bukan apa...storage bottle tak cukup. Nak kena beli lagi nih. Pagi ni try pakai Jingle Jungle nyer storage bags. Tapi macam pelik lah. Siapa pakai JJ storage bags bley bagi instruction tak? 

Nota: Update secara pantas. Ke busy an melanda sampai tak sempat lagi nak minum pagi. Sekian.

You Might Also Like

16 komen

  1. wah byknya.. murah rezeki anak.. :-)

    rsnya berbaloi kot beli.. utk jgka pnjang.. lgpun lama lg nk menyusu kan :-)

    ReplyDelete
  2. btul tu utk jangka panjang tak rugi kot fiza beli..

    ReplyDelete
  3. aaa beb... ko dah online ye? aku lama tak jenguk blog ni..bukan blog ko jek, blog aku sendirik pun aku tak sempat jenguk... beli beb deep freezer tu, sgt berbaloi..seriouss! aku masa airell dulu mmg nak beli tapi dah xde space nak letak kat dapur..dapur kecik gini gaya laaa, tapi mmg niaat sgt nak beli masa tu..hehhehe... eh dah bape bulan baby?

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..rezeki qaliff..seronok dapat banyak hasil kan fiza..sungguh puas hati.

    ReplyDelete
  5. wah.. penuh nye.. tu rezeki namanya :) pelaburan masa hadapan apa salahnya :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah rezeki anak.. ziek jgk tak berkesempatan nak perah susu tuk khalish...

    ReplyDelete
  7. moga dipermudahkan segala urusan yea fiza :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah fiza!!! Rezeki qhalif, sukenya tgk stok ebm ni, betul tu fiza, pose pon dah dekat better wat stok kan, apa kata survey DF, yang murah pon Ada rasanya

    ReplyDelete
  9. TIADA SUSU YANG TERBAIK MELAINKAN SUSU IBU.. TERBAIKLAH AWAK.. ANAK SAYA YANG PERTAMA DULU PUN TAK MINUM SUSU LAIN..

    ReplyDelete
  10. wahhh menakjubkan
    dikk simpan lama2 ok ye ??
    akk x pernah simpan lama hasil perahan lebih dari 3 hari .. mak cakap simpan lama2 x elok ..
    hurmm x pasti kenapa ??

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...owh bagus beli deep freezer bukan susu jek buleh sumbat mcm2 boleh sumbat..hehehe

    ReplyDelete
  12. fiza... kalau pakai storage beg lagi jimat space... lepas dah letak dalam storage beg tu... keluarkan angin yang ada dalam beg tu... then baringkannya... so jimat space... bila nak pakai, keluarkan dulu... tunggu cair then masuk dalam botol untuk dipanaskan...

    ReplyDelete
  13. bagusnyaa..melimpah ruah susu tu..

    belilah deep freezer yang kecil tu..buat simpan stok susu sahaja..hehe

    ReplyDelete
  14. salam akak.. sekarang deep freezer jenama morgan ngah wat promotion... cuba tgk kat sini... http://morgan.my/promotions.php
    saya pon ngah cari deep freezer gak ni... leh tgk dealer location utk tahu kedai berdekatan uma akak... sharing is caring :-)

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page