Kesian 'Budak' nih...

Thursday, June 28, 2012

Umur baru nak masuk 2 tahun bulan sembilan nih, tapi dah kena berdikari. Naik tangga sendiri jer, tapi dibawah pengawasan ibu yer. Rumah tingkat dua plak tu. Terkedek² naik tangga ngan bag Angry Bird dia tu.

Naik...jangan tak naik...

Posing jap

Naik lagi...kesiannya...☺☺

Rehat jap...posing dulu.

Anak sapa lah nih. Kesian tak? Kesian kan...muahahahahaha...Macam ni lah rutin tiap² petang. Ibu nak dukung tak boleh sebab dah dukung adik qhalif. Ngan bawak bag pam lagi. Macam mano tu? Macam tu lah gamaknya ☺☺.

Agak mencabar jugak lah mak noks bila bawak anak dara ni naik tangga. Amik masa dekat 5 minit gak lah. Sebelah tangan pegang qhalif...sebelah tangan lagi pegang qahirah pastu bag pam lagi...cer bayangkan...Iyer lah...kecik lagi kan. Nak melangkah lelaju kaki tak cukup panjang lagi. Sabo jer lah.

Ni lah dia bila jarak anak kedua dan ketiga agak rapat, tapi tetap 2 tahun gap lah *hehehehe...tak nak kalah tu*. Si kakak terpaksalah berdikari sket. Dan si ibu pon jadi extra penat jugak lah. Mengluh ker fiza ooiiiii...erk, tak lah...DIA dah mengatur segalanya kan. Redha sudah. Tapi tak per...penat sekali harung.

Nota: Teringin nak babywearing, tapi tak reti. Tapi dah jatuh cinta ngan babywearing, tapi masih belum ada rezeki nak beli lagi *berapa banyak tapi lah*... macam mana tu.

You Might Also Like

27 komen

  1. sama kes cam aku dulu...aku pun beza 2 tahun seorang weii...3 jugak...

    ReplyDelete
  2. hihii comel sungguh si budak kecik nih!! dengan galas beg merah dia tu.. hehehh

    ReplyDelete
  3. tak pe nnti diaorg dh besar sikit dah ok.. :)

    ReplyDelete
  4. @IntaNBerliaN: Saya memang comel...hehehe...Mekasih aunty ina ☺☺

    ReplyDelete
  5. sy anak sorang pun paksa jugak dia naik tangga sendiri....nak dukung tak larat..berat tuuu...

    ReplyDelete
  6. boleh je..biar dia berdikari..hihihi..dee walau 2 pun..tetap jenuh..ngan beg sekolah kakak dia dua..beg baju salin lagi..ngan baju sekolah gantung kt hanger lagi..handbag sendiri lagi..tu belum yg kecik tu ada beg sekolah..lagi haru..huhu..

    ReplyDelete
  7. @aanie: Hehehehe...adam berat erk ☺☺

    ReplyDelete
  8. @Dee: Byk nyer bag kak...dpt ku bayangkan kak dee ngan bag2 itu ☺☺

    ReplyDelete
  9. rapat2 xpe kak...besok2 senang jer, membesar seme sekali...ringan keje akak nti

    ReplyDelete
  10. Awak, sy cemburu betul dgn entri ni. Tapi takde rezeki lagi.

    Sob...sob...sob....

    ReplyDelete
  11. samerlah ngan anak2 aku..kecik2 adik dah berderet..hahaha

    aku boleh bayangkan keadaan ko..penat toksah citerlah..takpe insya allah anak2 besar sket oklah tu

    ReplyDelete
  12. sbb tak larat naik tangga...kami pindah rumah teres...hhhaah,,,tapi nak tido tetap kena naik tangga,..bilik kat atas...

    anak kita sebayalah dengan yang naik tangga tuuu...hehhe

    ReplyDelete
  13. cian yg sulung =) xpe kakak besar&kuat

    ReplyDelete
  14. saya nye lak 5 orang adik beradik straight dalam 5 tahun.beza setahun sorang je.pastu dah lma baru fasa 2 menyusul lagi 3 orang.hahaha..tak tau la camne mak abah layan kerenah kitorang kcik2 dulu.

    ReplyDelete
  15. babywearing tu kalau pandai jahit boleh buat sendri, beli ring dia je, tapi rasanya kena ajar awal dear, kalau tak takut baby taknak duduk dlm tu

    alhamdulilah murah rezeki tu anak 3 dah hehe

    ReplyDelete
  16. alahai ciannya kakak, takpe kakak baik kan, sian kat mama nak dukung adik and bawak beg lagi, auntie sayang kakak, so sweet

    ReplyDelete
  17. aloloo cian dia.xper insyallah dia bakal mjdi ank yg baek..dr kicik udah diajar bdikari..smg mjdi ank solehah ya kakak ;)

    ReplyDelete
  18. ala ciannnn...sama dengan Kira tapi beg Kira xdelah sebesar beg qahirah nie ehehehehe

    sib baik bbsitter duduk tingkat 1 jek hikss!

    ReplyDelete
  19. siannye dia.. kena naik tangga.. comel je tengok galas beg beso :)

    ReplyDelete
  20. kesiannya dia... mesti dia terasa seksanya la naik tangga...

    ReplyDelete
  21. ohh i feel u...dukung baby..galas baby bag..hbag lg..pimpin si abg...pheww...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page