DOA untuk kamu wahai WANITA

Wednesday, July 18, 2012

Salam petang Rabu semua.


Untuk kawan² wanita ku yang disayangi. Doa ini ku tujukan khas buat kamu semua. Skang ni banyak sangat kes rogol, rompak, ragut etc. yang membabitkan wanita. Yang menyedihkan bila melibatkan kehilangan nyawa. Manusia zaman skang sangat kejam.

Semoga kita dapat amalkan doa ini dalam kehidupan seharian kita. Skang ni nak parking keta kat shopping complex pon dah tak selamat. Pendek kata kat mana² tempat pon dah tak selamat lah.

Note: Kalau gi memana memang aku tak bawak handbag. Cuma letak duit dalam poket sluar jer. Pengalaman pernah kena RAGUT dulu buat aku seriau.

You Might Also Like

17 comments

  1. thanks kak sharing..Insyaallah akan diamalkan..skang ni banyak kes jenayah kan

    ReplyDelete
  2. tq kak sudi berkongsi, nak print nie tampal dkt board ofis..

    ReplyDelete
  3. ko pernah kena ragut nok? laaa...skrng kalo gi memana bawak beg yg boleh di sling. skrng ni kalo jln ngan suami pun tak semestinya orang jahat takut..kena belajar wachaaa wachaaa..

    ReplyDelete
  4. Thanks kak..selalu baca ayat kursi je klu rasa tak sedap hati..mmg mcm2 kes skarang ni..

    ReplyDelete
  5. tu la fiza..sekarang nk practice takmo bawa henbeg..walo tk pernah kena, baca or dengar story pon jd fobia gak..thanks for sharing ey..:)

    ReplyDelete
  6. terima kasih atas perkongsian ni.

    ReplyDelete
  7. INGATAN BAGUS UNTUK KAUM HAWA..

    ReplyDelete
  8. betul... dah tak selamat.. skang nak parking pun teragak2 nak park tempat ramai orang

    ReplyDelete
  9. mmg takut skrg ni...even parking kat umah sendiri pun tetap nak kena berhati2 gak...

    ReplyDelete
  10. ish nauzubillah kan...mcm2 sekarang ni...

    semoga kita semua dilindungi oleh Allah hendaknya...amin...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulliah.terima kasihh..

    semoga kiter semua dilindungi Allah.memang seriyau skang neh macam-macam hal dan jenayah yang makin berleluasa..selamatlah sangat Malaysia neh..:P

    ReplyDelete
  12. Terima kasih berkongsi.

    Saya pun sama, bila keluar rumah just bawa dompet kecil n letak dalam poket.

    ReplyDelete
  13. doa tu sy dh save kt desktop ^^

    ReplyDelete
  14. TQ sharing dik
    semoga kita sentiasa dilindungi huhuh

    ReplyDelete
  15. thanks for sharing..Insyaallah akan diamalkan..skang ni banyak sangat kes jenayah perlu berhati2

    ReplyDelete
  16. jagalahh diri baik2...kalau boleh,janganlah keluar sorang2 terutamanya malam2...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive