Redah Jer...

Tuesday, July 10, 2012

Kalau dah darurat, nak tak nak terpaksa redah gak kan. Aritu ada training kat Mid Valley. Dah planning ngan colleague nak gi sesama. Janji tunggu kat office. Sekali member ni demam lah plak. Tak bley nak drive. Yang lagi sorang plak tak tau nak drive. Tinggal aku jer lah yang di harapkan. Arghhhhh...sudah...aku tak pernah lagi drive masuk KL. Dah lah area tu sesak. Aku biasa drive dari umah ker office jer, pastu area rumah, tak pernah melencong tempat lain lagi. Jalan tu jer lah yang aku tau.

Nak tak nak terpaksalah jugak gagahkan hati drive ke MV sinun. Tak kan nak cancel training tu kan. Lagi pon colleague aku ni jadi GPS...ekekeke...dorang yg arahkan jalan mana yang aku kena masuk. Aku ni tau memandu keta jer, bab² jalan memang zero lah. Jalan yang aku tau gi office jer...hahahaha...dah itu jalan yang pakai hari² kan.

Perasaan menggelabah tu ada jugak lah. Tapi mak relaks jer noks, tak nak fikir sangat rasa cuak tu. Bila lagi nak drive masuk KL kan. Kiranya pecah rekod untuk diri sendiri lah. Finally...sampai gak Mid Valley dengan jayanya.

Tapi yang lawaknya...tangan aku tak cukup panjang nak amik parking tiket. Terkial² gak lah, 1st time masuk parking shopping complex katakan. Terpaksalah keluarkan badan sket nak amik tiket. Aku kan petite jer orangnya. Nasib tak der keta kat belakang. Kalau tak...kena hon lah jawabnya.

Hurmmmmm...hujung bulan ni ada training lagi kat Mid Valley. Dua hari plak tu. Sambil training bley cuci mata. Nak drive ker tak? Kalau drive bley claim mileage...hehehe...

You Might Also Like

17 comments

  1. good. kadang2 redah buat kita berani

    ReplyDelete
  2. Klu Midvalley, sy gagah lagi. Tp masuk bab tgh2 KL tu. Mst blur.

    ReplyDelete
  3. oh, aku kalau bab jalan pun mmg hampeh...

    give me 5!!

    selamat bertraining lah yer...

    ReplyDelete
  4. salam kenal fiza ..berzirah disini dan follow kamu:)

    ReplyDelete
  5. KALAU TAKDE ORANG YANG TAHU JALAN KL DENGAN SAYA, SAYA TAK PANDAI NAK JALAN2..

    ReplyDelete
  6. drive la lagi..sekali kita tak cuba kita tak nampak kelebihan yang Allah kurnia, sebab selama ni dia nyorok je kan... :)

    ReplyDelete
  7. hihihi.. baguslah berani redah.. tp dah terpakse kan.. sy pun buta jalan huhuhuhu.. pandai drive opis ke rumah jer.. shah alam pun x lepas2 lagi.. KL lagilah.. memang tak pernah drive sorang2.. huhuhuhuhu....

    ReplyDelete
  8. pernh masuk kl sorg drive, nk pi medan mara, sekali parking kat sebelh tu terlajak.. Nahai... Merodong rata nk cari blik jln tu tk jumpa2 sian btl akhirnya parking blkng KLMU, jauh nk jln tu.. Huhu

    ReplyDelete
  9. mmg klu terpaksa kena redah jer kan hihihi

    ReplyDelete
  10. hujung bulan nie dh ok la tu kak, mesti dh x gubra ag hihihi

    ReplyDelete
  11. alooorr x bgtau pun training kat mv.. kak fiza naik komuter je la :P, kalau dtg cni lagi bgtau leh gi lunch sama

    ReplyDelete
  12. ermmm xdapat nk nolong, sy pon prnh lalu je kl tuh..ahakksss kalo sy pon redah jugak rasanya..hukhuk

    ReplyDelete
  13. drive? apa tu..hehehe..dh lama gila x pegang stereng nok..ada org x bagi..

    ReplyDelete
  14. Hehhe kadang2 kene beranikan diri kan fiza, xpe nnti dah biasa mesti dah x takut lagi kan

    ReplyDelete
  15. Kita kalo nak ambit parking ticket drive sampan rapat2... Org rendah beginilah..haha

    ReplyDelete
  16. ekekek bila time2 macam nie .. terasa lakk awatlahh aku x nak cuba jalan2 jauh sikit .. kan senang kalau kena ke tempat yg jarang2 sampai nie ekeke ;)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive