Empat + Satu = Lima

Thursday, September 13, 2012


Sepatutnya buat entry ni semalam. Tapi sumpah...mak lupa noks semalam 12 september 2012...cis. Banyak sangat memikir kan, sampai lupa tarikh smalam...ahaks..


Alhamdulillah...semalam genap usia qhalif 5 bulan. Alahaiiii...cepat nya masa berlalu. Rasa macam baru jer bersalinkan qhalif. Tup...tup...dah 5 bulan dah usia anak ibu nih.

Masih mendapat khasiat susuibu sepenuhnya, syukur alhamdulillah. Malah makin bertambah permintaannya. Kalau sebelum nih aku bagi 3 botol perahan SI bersamaan dengan 15 oz sehari. Tapi skang ni nak kena tambah lagi sebotol. Maknanya 4 botol = 20 oz. Susu dalam freezer pon nak berkurangan dah. Kena up kan pumping session lagi nih...huhuhu...

Perkembangan pon alhamdulillah. Dah boleh meniarap. Skang ni dok angkat punggung plak. Nak merangkak ker nak ooiiii...sabar dulu yer. Step by step. Suka sangat tengok abang dan kakak bermain. Nampak sangat muka teruja dia tu...macam nak join sekali >_<. Nanti dulu yer, tunggu beso sket.

Rambut maintain pacak ☺☺

Senyum jerlah keja dia...baby yang murah dengan senyumam, ker baby memang kerja dia senyum memanjang...ekekeke...gasaklah. Yang pasti, you melt my ibu heart lah baby bila tersenyum.

Ok...lepas ni ibu kena buat preparation untuk your 1st solid food...yeayyyy...sebab si qhalif pon dah mula menunjukkan tanda² nak makan. Tapi kena tunggu bila dah 6 bulan nanti. Sikit jer lagi yer baby. Sabar tau.

Note: Bila anak dah start makan nanti, mulalah pening kepala fikir pasal menu...hurmmmm...


You Might Also Like

19 comments

  1. COMEL ANAKNYA.. RAMBUT PACAK TAK MENAHAN.. TAPI ORANG KATA, BERAMBUT PACAK NI DEGIL SIKIT..

    ReplyDelete
  2. terima kasih atas kunjungan...wah baby awak macam anak saya, rambut pacak2 masa dia kecil....23hb oct ni genap usianya setahun (^_^)

    ReplyDelete
  3. aah....ni tgh pening ni!nk jamu anak dr makn apa taktau

    ReplyDelete
  4. bulatnya mata qhalif....geram untie tengok..

    ReplyDelete
  5. comeynyer dia..cepatms berlalu kan..:-)

    ReplyDelete
  6. Alololo, tomeynya Qhalif tenyum.. Macam nak cubit2 je pipi tu.. =)

    ReplyDelete
  7. bulat mata qalif ... geram tgk .. ;))

    ReplyDelete
  8. comei... tmbh comei lagi tu tang rambut pacak tu.. mmg terpacak...

    salam kenal dr Ummi Faiqah (http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/)

    ReplyDelete
  9. comel...dah besar dah dia....start dgn buah u...kasi satu perisa ke satu perisa...hehehe jimat menu but derang pon sua rasa satu2 dari campur2 ;)

    ReplyDelete
  10. suka bila babay senyum.. alala comey sgt !

    ReplyDelete
  11. Cahiyok fiza!! Good for breastfeed liltte qhalif, hopefully it will continuos until 2 years. Seronok tgk rambut qhalif ;)

    ReplyDelete
  12. comelnya dia..mata besar..rambut pacak2 lagi..

    ReplyDelete
  13. sekejap je dah 5 bulan yer.. skrg ni fiza guna lg ke produk shaklee tu?.. kira bagus la ek, susu blh byk...

    ReplyDelete
  14. comel jer dia....geram tgk baby ni hehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive