Menternak Lemak di PTD Sepang

Wednesday, September 05, 2012


Tau tak PTD tu apa? Apa? Tak tau? PTD tu Pejabat Tanah Daerah. Ni tengah hari semalam nyer citer. Dapat jemputan dari DO Sepang nih. Apa? DO pon tak tau. District Officer...hahahaha...gurau jer (^_^). Ada rumah terbuka Aidilfitri. Apalagi kan...makan², sapa tak suka.

Masa on the way tu hujan pulak. Hujan² biasalah kan, perut sentiasa jer lapar. Sampai² jer ada meja kosong. Bagus sangar lah tu. Trus gi cari makanan. Banyak gak gerai² makanan.


Antara makanan yang dimakan. Overall makanan bley tahan sedap. Perghhhh...banyak gak lah mak makan noks. Memang ternak lemak betul. Tapi tak per, aku kan breastfeeding mom. Makan banyak pon badan still maintain gitu. Sebab:

'Setiap kali menyusukan anak, sebanyak 500 kalori di dalam badan ibu akan dibakar. Jadi tidak mustahil bagi ibu-ibu yang menyusui anak akan mendapat berat badan yang ideal atau sama sebelum dia mengandung'

Nampak tak...nampak tak. Itu lah kelebihannya. Jadinya, tak perlu lah risau kalau makan banyak berat naik. Breastfeeding jalan penyelesaiannya.

Note: Minggu ni minggu ternak lemak lagi. Makan..makan dan makan jer lah (^_^)





You Might Also Like

14 comments

  1. betulll...makan je dan still maintain..huhu..

    ReplyDelete
  2. baik..nak menyusu balik la..eh eh...tetibe!

    ReplyDelete
  3. X DE LA IDEAL SGT KAK..HAHA..TERNAK LEMAK,BUANG LEMAK,TERNAK LEMAK LAGI..BUANG LEMAK LAGI..HAHA.....KLU BUANG LEMAK TAK TERNAK2 BOLEH JD SGT IDEAL..HEHEHEEHE.....=)

    ReplyDelete
  4. sekali sekala menternak lemak..takpe..jgn selalu..

    ReplyDelete
  5. ekke sesekali menternak dikk
    x per .. lepas nie xcercise balik ;)

    ReplyDelete
  6. huii..makanan mengancam, boleh minta tips pd akak nti tuk bf baby :)

    ReplyDelete
  7. tu la psl kan. musim perayaan ni, asyik makan makan dan makan je. penat mak kumpul lelemak! kihkih

    ReplyDelete
  8. bestnya kalau tak payah masak..tapi zaila hujung minggu jelah kalau tutup dapur pon..hehehe

    ReplyDelete
  9. untungkan org bf..mkn byk pun tak kisah..sure susut badan..

    ReplyDelete
  10. Hahahaha! Jom mkn selagi berselera! Rugi diet2 nie.

    =p

    ReplyDelete
  11. hihii betoi2... bf jln penyelesaian ;-)

    ReplyDelete
  12. CR menyusu badan jugak...turun sikit jer...

    ReplyDelete
  13. hehe sesekali jer menternak tu bukan selalu :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive