Sosej Roll simple...

Friday, September 28, 2012




Tapi sedap...hahaha...sendiri masak sendiri puji. Erk...anak bujang mak yang puji yer uols. Tang mana yang sedap pon tak tau lah. Mungkin masak dengan penuh ikhlas dan kasih sayang, tu yang lagi sedap kan. Citernya...dah dua tiga hari ni saya asyik dok baca pasal sosej roll kat SINI, SINI dan kat SINI. Erk...tak boleh jadi nih. Resipi pon simple gila jer. Bahan² pon dah ada.

Seperti biasa, kalau amik kimi dari sekolah jer ayat dia mesti, 'ibu...kita lapar lah'..'ibu, kita lapar sangat nih'..'ibu, perut kita berbunyi lah'. Ya ampun, naik berbulu telinga ku mendengarnya. Nak kata tak makan kat skolah, hari² makan. Tapi kan, budak lelaki memang kuat makan lah >_<.

Sampai jer umah...zasssss...susukan si qhalif dan qahirah dulu. Dah kenyang baru bley masak kan. Eh...memang kejap jer lah buat sesoj roll nih,. Tapi klo letak bread crums lagi sedap. Tak sempat nak buat bread crums. 'Seumur hidup aku, ini yang pertama'...cewahhh...1st time buat uols. Senang bangat rupanya. Lepas ni tak payah nak beli² lagi. Buat sendiri lagi jimat. Yang bestnya uols, mak leperkan roti tak pakai penggelek tau, pakai botol susu sajork. Penggelek nan hado...hehehe...Settled suma terus bagi anak² makan. 

 Makan time. Seronok tgk anak² makan dengan penuh selera >_<.

Biasalah kan, bila orang dah excited buat...hamik ko...terus buat stok sosej roll. Tunggu nak goreng jer. Makanya...malam tadi dinner sosej roll anak beranak...wakakaka...nasiblah.

Note:  Tensi...tensi...blogspot buat hal lagi ker? Dari smalam bloglist tak kluar. Nak komen kat blog kawan² pon tak boleh...cissss...


You Might Also Like

22 komen

  1. kelas ko..gelek pakai botol susu pon bulehh..heheh..memang senang pun kan resepi ni. amie malas nak masak sebab anak malas nak makan..hehe..boleh tak alasan tu?

    ReplyDelete
  2. ecehhh .. tersangkut jugak ekk dgn sosej roll. senang kan ??? mmg passni jom kita bersosej roll jerk ... hihihi.


    ** ehhh, nieza gelek roti tu dgn botol sos cili yang tak bukak lagik. ;)

    ReplyDelete
  3. waw sedap ni fiza..tetiba ngidam sosej.. :)

    ReplyDelete
  4. jgnkan kata anak ko, aku yg kat opis asyik melantak je pun, balik umh lapar gak lagi. achaner tu. hehehe

    ReplyDelete
  5. baguih2..kt pun slalu gak buat kalau tgk budak2 balik nurseri je kebulor cam tak makan 1 hari..maka menu yg paling simple jadi pilihan...same je ngan kt..tapi huda ngan husna lebih suka nasik..sket2 nasik..maka nasik campur atau ape2 resepi yg berkonsepkan nasik ler yg slalu kt kena masak... =)

    ReplyDelete
  6. hahaha... botol susu yg tak tahan tu..
    Bila semagat dah membara mcm tu lah kan. Semuanya tak menjadi halangan.

    ReplyDelete
  7. hihi..sonok msk klu ader org mkn...hihi

    **sjak tukar interface bru, mmg ssh nk tgk bloglist..uluh kali dok refresh..huhu

    ReplyDelete
  8. tak reti la buat sosej roll..tak menepati citerase diri sendiri.tp klu beli sedap je..macamne nak bt yg sedap kak?ajar sikit...

    ReplyDelete
  9. rajin ibu masak...masakan ibu seme anak suka

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum..
    salam kenal.. :)
    Sosej roll ni senang je nak wat.. tapi yg penting anak2 suka makan.. best.. :)

    ReplyDelete
  11. memang sedap ni KA pown suka buat sebab anak2 suka kekdang sumbat cili & bawang lagi !

    ReplyDelete
  12. Kadang2 kakcik leperkan roti guna hujung jari je. :)

    ReplyDelete
  13. Emmm tgk gmbr pon nmpk sedap fiza, budak2 mmg suka sgt simple mcm ni kan

    ReplyDelete
  14. hahaha...dia selalunya bermusim..tp memang senang giler nak buat kan..sekejap je dah boleh makan

    ReplyDelete
  15. wah nampak sedap la... nak buat jugak lah!!

    ReplyDelete
  16. alahaiii mcm sweet je mimi cakap camtu.. hihii

    sy xsabar2 nak tunggu alisha pandai cakap terus.. xda nak jdkan bhs german sbgai bahasa perantaraan dia.. hihiii

    ReplyDelete
  17. aida leperkan roti tu pun guna jari jemari & tapak tangan jer hi hi hi...

    ReplyDelete
  18. lame tak buat.. suke jugak makan.. sedapp...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page