Ingat Tak???

Thursday, October 18, 2012



Note: Zaman skang ni bukan jer malu nak bawak mak bersiar-siar, lagi dihanta kerumah orang² tua adalah...hurmmm...

You Might Also Like

31 komen

  1. tak patut cam tu.. sian mak abah.. dah teruk2 besarkan kita.. ingat tu.. apa yang kita buat kat ibubapa kita.. akan terjadi balik kat kita bila anak2 kita dah besar.. kannnnn.. beringat lah.. :) sementara masih ada ibu dan ayah.. :) saya sayang mak abah saya.. :)

    ReplyDelete
  2. sedih bce..huhu...btol tu...bak kte org, seorg ibu mmpu jge 10 org ank..tp 10 ank blom ttu dpt jge sorg ibu

    ReplyDelete
  3. masa mak kita masih ada nie lah patut bawa jalan2 bagi yan mak adalah sebahagian hidup yan selagi yan mampu yang akan tunaikan apa hajat mak.....yan dah bawa mak yan menunaikan haji insyaallah lepas nie...nak bawa untuk umrah di samping ziarah negara timur tengah.....

    ReplyDelete
  4. As salam,

    sebenarnye akalu bawak org tua g jalan2..insha Allah lagi murah rezki kita..sbb meke selalu doakan utk anak cucu menantu..penah borak dgn my MIL...dia selalu story ttg doa2 nya nk tgk anak,cucu bahagia..kalau tgk muka our parents or PIL rasa sayu

    ReplyDelete
  5. ish...nauzubillah...semoga anak2 kita tak buat kita mcm tu...

    ReplyDelete
  6. Mintak jauhla kan jd mcm tu... Sanggup ke nanti kalau anak kita buat mcm tu kat kita? Na'uzubillah~

    ReplyDelete
  7. semga dijauhi dari jadi anak yang lupa daratan.. n mga ada anak yang baik.. ;)

    ReplyDelete
  8. dulu dan skrg banyak berubah
    tapi saya tetap sayangkan mak saya !! ;))

    ReplyDelete
  9. suka je. sementara mak larat nak berjalan..mesti bawak dia jalan. takut kalau salah seorang pendek umur, kenangan takde utk menguatkan.

    lagi satu...besok dia dah uzur, aku taknak sesal itu:(

    ReplyDelete
  10. lahai terus rindu kat mak, tak sabar nak balik raya

    ReplyDelete
  11. DUNIA INI BERPUTAR. KITARAN HIDUP JUGA BERPUTAR.. APA YANG KITA LAKUKAN KE ATAS IBU BAPA KITA, ANAK-ANAK KITA PULA YANG AKAN BUAT KAT KITA BILA BESAR KELAK.. DOSA KEPADA IBU BAPA BIASANYA ALLAH BAYAR CASH..

    ReplyDelete
  12. mak dan abah dah lama tak de... bawa nenek pulak gi jalan2.

    ReplyDelete
  13. betol tuh . Mintak jauhla kan jd mcm tu . :)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillh setakat ni sy xmalu @ xmcm tu lagi.. moga kita semua jd ank yg baik.. hargailh org tua selagi mereka ada....

    ReplyDelete
  15. betoi tu.. saya pun sayang mak saya dunia ahkirat.. :)

    ReplyDelete
  16. :( sedih aku baca ni.. moga kite & anak2 kita dijauhi berperangai gini..

    ReplyDelete
  17. sy sgt sedih bila nmpk ramai org tua terbiar kt tepi jalan.. alhamdulillah smpi skang msh bw mak sy jenjalan wlu sy duk jauh ni..

    ReplyDelete
  18. sy amat takut bab2 yg melibatkan ibu bapa...sentiasa berdoa semoga sy tidak di uji dgn dugaan yg membuatkan sy menjadi anak derhaka..semoga kita seme boleh terus berbakti kepada meraka selagi hayat ada..

    ReplyDelete
  19. kadang2 x faham anak jenis apa camtu,memang tak sedar diri..kesian dgn mak bapak..

    ReplyDelete
  20. moga kita semua di jauhi dari sikap yg macam nie...

    luv u mak... ^_~

    ReplyDelete
  21. betul tu,.. kesian mak asyik tinggal jer, nanti bila tanya cucu aritu cuti p mana, cucu kata abah bawa naik kapal terbang,.. terkebil2 mak akak.. kesian...

    ReplyDelete
  22. touching sgt ..tp minx jauhkan laa dari sifat2 yg xelok tu.macm mana buruk mk kita tu dye tetap mak kita kan?? (LOVE YOU MAK) tbe2 luahkan kat entry ni hehehe btw nice sharing ;)

    ReplyDelete
  23. SAYA PUN SAYANG IBU BAPA SAYA DUNIA AKHIRAT..

    ReplyDelete
  24. Lagi sadis yang tinggal je kat tepi2 jalan, bus stop ect. Tak pon lepas dapat harta buang mak ayah. Na'uzubillah.

    ReplyDelete
  25. wak pon sayang emak wak.. tapi emak wak dah takde.. uhhhUUU

    ReplyDelete
  26. Seorg mak x penah rasa malu bwk ank2 dia jln2 tp knpa kita nk malu bwk mak jln2.esk2 ank kita pn mAlu nk jln dgn kita..

    ReplyDelete
  27. minta dijauhkan dr jd mcm tu...Insyaallah

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page