Kesian PEREMPUAN

Monday, October 08, 2012


Diam — Dia Lemah
Lantang — nampak salah
Mesra — dia gatal
Pasif — dipijak-pijak
Kahwin — bila beranak?
Tak kahwin — pasti digelak
Berhijab — dikata kolot, jahat, menunjuk²
Tak tutup — lagilah heboh .
Setia — dimadu laki
Curang — dicanang keji
Terlalu cinta — dimain²kan
Terlalu berjaga — dimarah²kan
Menangis — rimas selalu
Mata kering — dipanggil kepala batu
Buat betul — pelbagai benda dipersoal
Buat silap — sekampung berbual 

Tapi UNTUNG perempuan sebab setiap kali dilemparkan kejian dan hinaan, SYURGA adalah tempatnya, cukup hanya menjadi SOLEHAH kerana ALLAH, patuh segala perintah Allah, insya'allah dirinya sebaris dgn para bidadari dan mungkin lebih atas lagi, dengan izin Allah di syurga kelak, insyallah.

Note: Nak tambah...kerana PEREMPUAN juga lah hidup PEREMPUAN lain merana. SELAMAT HARI ISNIN SEMUA >_<. Hari isnin yang emosi...arghhhhhh...


You Might Also Like

36 komen

  1. ermmmmmmmm
    itu la ciptaan allah kan

    ReplyDelete
  2. ye kan...macam2 emosi perempuan ni..memang berat jadi perempuan

    ReplyDelete
  3. ske note tu..krn pompuan jgk lah ponpuan len merana.

    ReplyDelete
  4. wow!!!
    nice entry sis.
    super duper like!

    ReplyDelete
  5. mmg pun..musuh perempuan adalah perempuan juga :)

    ReplyDelete
  6. adeh. sesuai sangat dengan tema kehidupan hari ni, Fiza.

    Thanks...thanks a lot:)

    ReplyDelete
  7. suka entry ini sebab penyejuk hati perempuan yang membacanya, tapi tak suka yang note tambahan tu, mintak dijauhkan

    ReplyDelete
  8. aikk entry kita sama give me5 cepat ;p
    yes beruntung jadi perempuan bnyk keistimewaan ;)) tp butul jugak bnyk sebab perempuan jugak hidup perempuan merana aduhhhh ;/

    ReplyDelete
  9. semuanya salah... emm lantaklah. Yang penting pandangan Allah pada kita.
    Betul tu kerana perempuan jugalah perempuan lain merana..

    ReplyDelete
  10. wanita dilahirkan begitu... banyak bersabar banyak kelebihannyer...

    ReplyDelete
  11. salam fiza....
    sabar2 jangan terlalu emosi....apa pun perempuan mudah masuk syurga dan perempuan juga mudah masuk neraka.....

    ReplyDelete
  12. salam... sue dah email dah :) lebih senang nak order terus mesej sue kat nom 014 9493147.. kalau email lambat sikit.. :)

    ReplyDelete
  13. wah...setuju ngan n3 ni...

    kesian pompuan...huhu...

    ReplyDelete
  14. itulah.. tapi Tuhan tu adil.. walaupun macam tu, ada jaminan utk kita :-)

    ReplyDelete
  15. sebenarnya kita sgt beruntung menjadi perempuan..

    ReplyDelete
  16. yela.. betul tu.. sumenya kerana pompuan kan..

    ReplyDelete
  17. walau apa jua keadaan sekalipunn kita tetap kena syukur menjadi perempuan kerana banyak yg org lelaki x boleh dan sanggup buat berbanding kita lelaki ! huhuhu

    ReplyDelete
  18. ermm.. setuju dengan note y last tu..
    perempuan juga bisa mghancurkan hati kaum perempuan....

    ReplyDelete
  19. awat beb? istighfar byk2..aku kalau rasa susah hati sgt.. paling senang nak buat, aku sebut subhanallah laju2..byk2 kali sampai terus terlupa ape yg aku susah hati sgt..ni aku tgk ade 1 program kat tv, ustazah ni yg ajar.. tu yg paling senang..tgh drive, tgh jln, sebut jek tu:).. *hugs*

    ReplyDelete
  20. yes, saya bangga jadi perempuan... semoga dipermudahkan segala urusan duni akhirat :) Monday blues mmg mcm tu. Kat tempat sy Sunday blues. Hehe

    ReplyDelete
  21. Nampak serba tak kena yek.. Apa pun jangan terlalu mengharap penilaian manusia..kalau kita mencari penilaian manusia kita akan lelah.. asal apa yg kita buat tidak bercanggah dengan syariat islam dan masih berdiri teguh atas landasannya..ingat kisah Luqman Hakim dengan anaknya ketika membawa kaldai....

    ReplyDelete
  22. sharing is loving..semua tu sy sokong.. btul kata akk prempuan jgk blh bt hidup pmpn lain merana..

    ReplyDelete
  23. ORANG POMPUAN... BIASALAH.. :)

    ReplyDelete
  24. sedih...sedih....
    tapi setiap kejadian ada hikmahnya
    semoga kita semua dilindungi rahmatNYA
    amin

    ReplyDelete
  25. note bawah tu mcm ada maksud tersirat hehe

    ReplyDelete
  26. setuju sangat2 yg last tue....kerana perempuan jugak....kita sakit hati....

    ReplyDelete
  27. tp ustaz ada kata jgk, perempuan jgkla penghuni neraka yg ramai..wallahualam..sama2 kita perbaiki diri..

    ReplyDelete
  28. ye la, note di bawah mcm ada maksud tersirat..mmg menguji kesabaran jika itulah situasinya..saya penah dengar org kata...nak sangat kat laki orang, lama2 jadi bangkai busuk jugak..tapi tu lah pempuan sama pempuan pun susah nak paham perasaan pempuan lain...bukan pempuan kot namanya..

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page