Menguji Kesabaran Di Pagi Hari!!!

Tuesday, October 02, 2012


Assalamua'laikum semua.


Pagi ni betul² menguji kesabaran saya. Memandu ni memang banyak menduga kesabaran pemandunyakan. Trauma Accident sebelum raya hari tu pon tak habis lagi. Ni nak bagi saya trauma lagi.

Pagi ni masa nak hantar qhalif kat nursery. Betul² kat simpang 3...kereta Gen2 Oren ni dengan selambanya meluncur laju tanpa tengok kiri kanan. Memang berdebah betul lah. Saya memang dah slow sebab ada bumper kat situ. Alhamdulillah...sempat break. Habis bag qhalif jatuh kat bawah. Qhalif memang dah ke depan, even duduk dalam car seat, mungkin sebab break mengejut. Tapi saya sempat tahan badan dia dengan tangan lah. Nasib qhalif tak nangis.

Memang kurang ajar betul lah jantan tu. Aku ingat muka ko. Dah lah ko salah..at least angkat lah tangan tu sebagai tanda hormat ker kan. Ini tak...lagi ditenung nya muka saya macam saya pulak yang salah...sengal...Tak nampak ker ada baby kat sebelah tu. Ya! Allah...memang berderau lah dibuatnya. Menggigil badan sebab takut dan menahan kemarahan.

Tak per lah jantan Gen2 Oren. Ko kurang ajar dengan orang erk. Tunggu lah nasib ko nanti. Saya memang betul² marah nih.

Note: Allahuakbar...Debar di hati tak hilang lagi nih. 



You Might Also Like

23 comments

  1. geram pulak baca kak, kalo sy hadapi situasi nie pun, tentu geram mcm akak jgk!

    ReplyDelete
  2. Nasib baiklah Qhalif tak apa-apa Fiza. Bag terjatuh tak apa lagi. Kadang memang ada manusia macam lelaki tu dia yg salah konon nak salahkan org lain.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah takde apa yg jadik nok...syukurrr

    ReplyDelete
  4. Allah..nasib baik tak ape-ape kak..syukur...

    ReplyDelete
  5. ya Allah!! nasib baik ko dan Qhalif takde apa2...

    grrrrrr!! geramnya aku dgn Gen2 tu!!

    ReplyDelete
  6. nasib la kamu dan qhalif tak jadi ape2... bila kita terlebih berhati2, orang lain plak bg masalah.. huh!

    ReplyDelete
  7. fiza.. sabar ok.. mmg situasi yg biasa berlaku.. mmg kena hati2 tp org lain lak yg sukahati jew bawa keta.. mama tumpang geram sekali.. hahaha

    ReplyDelete
  8. SAYA PERNAH GESELKAN KERETA SAYA DENGAN PEREMPUAN CINA KERANA IA MEMANDU DENGAN KURANG AJAR TWERHADAP SAYA. SAYA JUGA PERNAH MEMAKI HAMUN KAW2 PUNYA DENGAN SEORANG PEREMPUAN CINA JUGA KERANA NAK MASUK TANPA SIGNAL DAN SAYA HAMPIR NAK LANGGAR DIA MASA TU ANAK SAYA DUDUK DI HADAPA, NASIB BAIK SAYA SEMPAT MENAHANNYA DARI TERJATUH... KADANGKALA SAYA MEMANG TAK BOLEH MENAHAN SABAR...!!

    ReplyDelete
  9. memang betul2 kurang diajar la gen2 tu yek...sy pn naik emo skali.....kalau sy dh bg hon pjg2 dah kt dia...baru dia tau..ingat dia laki suka2 je ke nak bawak keta tu...

    ReplyDelete
  10. As salam Fiza,

    Alhamdullillah ALLAH lindung! Nasib baik takde apa2... Kdg kala kita rasa dah pandu selamat dah tp kat luar tu mcm2 manusia ade... malang pula tak berbau... doa byk2 moga ALLAH lindungi/mudahkan segalanye ye :))

    ReplyDelete
  11. takut betul bila accident disebabkan oleh kecuaian org lain huhu

    ReplyDelete
  12. ishhh..mmg cari pasal betul org yg camtu. saya sakit ati tul klau kita dah drive dgn sgt berhati2. tp dtg hantu sorg tu tetiba bwk kete mcm peleset. tu yg terjadinya accident, yg x bersalah jd mangsa.

    mujur fiza n baby x ape2 kan. alhamdulillah. sabar n tenang ye. dulu mase saya accident, mmg trauma nak pegang stereng. sampai skang saya drive dgn berhati2 je. huhuhu

    ReplyDelete
  13. kdg2 kita memang nak jd pnyabar, perkara2 yg tak terjangka berlaku selalu membuktikan bahawa kita masih punya nafsu amarah yang kuat...sama seperti saya

    ReplyDelete
  14. memang menguji kesabaran namanyerni.. kurang ajarkan bawak kereta tak hengat orang geram pulak rasanya...

    ReplyDelete
  15. aduhh sabar dikk
    huhu akak banyak jumpe org macam nie .. macam2 jenis org ..

    biarlah kang kita marah2 darah kita naik lak kann .. x pasal2 huhu

    ReplyDelete
  16. baik2 sayang...sha dah kena awal tahun hari tu. lori tiba2 merempuh.
    rasa hilang nyawa sekejap.

    anehnya...tak tgk keadaan diri. mak kat sebelah kita check dulu...walhal kita yg kena langgar.

    itulah bila kita sayangkan sesorang kan? fiza sayang anak, kita sayang mak. dan paling marah bila org lain cuba mengapa2kan mereka:)

    ReplyDelete
  17. Mmg geramnya dengan org mcm ni, pleaselah, disebabkan org macam ni yg tak bsalah jadi mangsa

    ReplyDelete
  18. Ya Allah... nsb fiza n qalief xpe2.. bahaya dia bwk kete camtu..

    ReplyDelete
  19. Allahurobbi...nasib baik tak ape2...inilah masalahnya pemandu di negara kita..sangat cuai hingga orang lain yang selalu jadi mangsa...

    ReplyDelete
  20. klu wani kt tempat akak pun mesti geram juga rasa kan...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive