Renungan Hari Jumaat

Friday, October 05, 2012


LegoLand : RM 140.00 - Tak ape bayar mahal, cari pengalaman kan

Sunway Lagoon : RM 50 - Tak ape bayar mahal, sekali sekala release tension

Teater : RM 150.00 - Bbukan selalu pun, cerita tu best sangat

Langkawi : RM 1000 - Setahun sekali jer, tak ape lah habiskan duit

Majlis makan amal : RM 50 - Mahalnya! aku nk bawa bekas, tapau makanan, baru berbaloi...

Derma anak yatim : RM 5 - Tak boleh bagi banyak.. ntah2 diorang tipu

Emmm.. Masjid? Ada setiap minggu masa sembahyang Jumaat kita sedekah RM1?

Note: Berbelanja untuk perkara lain, habis duit pon tak per. Tapi kalau bab amal jariah  nih, kenapa selalu nak berkira kan. Kekadang fikir dua tiga kali..hurmmmm...peringatan untuk diri sendiri juga.


You Might Also Like

28 comments

  1. muhasabah diri. tq for the tazkirah

    ReplyDelete
  2. kan...terpikir skjp dgn entry akak nie, sgt bagus. boleh muhasabah diri

    ReplyDelete
  3. baik...x jadi pegi legoland..kekeke..

    ReplyDelete
  4. betul tu....ingatan tuk diri sendiri gak.. ai like!

    ReplyDelete
  5. Memang betul pun...Dunia akhir zaman la katakan, sanggup berhabis untuk hal2 duniawi..

    ReplyDelete
  6. aduhh .. agak2 ramai tak yg tersentapp jiwa bila baca nie ekeke ;)
    akk terkesan juga ...
    TQ dikkk

    ReplyDelete
  7. aduhh .. agak2 ramai tak yg tersentapp jiwa bila baca nie ekeke ;)
    akk terkesan juga ...
    TQ dikkk

    ReplyDelete
  8. bagus ko up entry ni beb.. up kat FB beb.. bagi kesedaran jugak pada yang lain2.. anyway kan.. kalau derma anak yatim atau pada budak2, aku bagi..aku tak kire die tipu ke sindeket ke, aku tetap bagi sebab die budak..tapi utk foreigner aku sedikit cuak..sebab derang mcm berpakat, serbu masjid..tak semayang jemaah, tetibe terpacul depan masjid..tu aku musykil sikt..walaupun berkopiah, bawak surat approval etc tapi aku tetap musyhkil..

    ReplyDelete
  9. eh luep lak.. jom join GA kat blog aku beb.. aku 1st time nak buat GA ni..hehehe

    ReplyDelete
  10. betul tu sis..utk peringatan diri dee juga..

    ReplyDelete
  11. insha Allah buatlah yang terbaik...pasti ada ganjarannya :)

    ReplyDelete
  12. ehem-ehem..nampaknya peringatan untuk diri sendiri juga nih..hehe

    ReplyDelete
  13. betul tu sis. setuju sgt2!
    cuma skang ni, klau nak bersedekah, saya mmg agak berwaspada skit sbb dah bnyk sindiket.
    kesian anak2 kecik, ibu tunggal, wanita, kanak2 yg msh sekolah jd mangsa. huhuhu
    selalu pun derma terus kpd badan kebajikan dan surau/masjid je. sbb kita tau aliran wang tu ke mane.

    ReplyDelete
  14. Kena ubah pemikiran dari sekarang...

    ReplyDelete
  15. SANGAT BENAR TU.. SAMALAH DENGAN SAYA..

    ReplyDelete
  16. haha fiza setuju sgt statment diatas tu..pkan..klau benda yg agakk errkkk sggp je bayar! hahaha

    ReplyDelete
  17. betul tu... merenung sblm anda di renungkan... ehehehe.. kdang2 tak terfikir bayar untuk benda yang tak berfaedah... bila dah buat.. baru fikir..

    ReplyDelete
  18. peringatan buat diri saya juga...

    ReplyDelete
  19. sama2 lah kita saling mengingati..

    ReplyDelete
  20. peringatan utk saya jugak ni.. thanks fiza..

    ReplyDelete
  21. betul tue fiza...kalau nak beramal mesti fikir dua tiga kalikan....thanks...peringatan untuk cr jua...

    ReplyDelete
  22. ha'ahkan.... perna jugak terkena masa opis buat collection kematian atau jamuan amal...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive