Tak Perasan ada Camera AES...Habislah!!!

Tuesday, October 16, 2012


Camera AES..inilah rupanya

Serious...saya tak perasan selama ni jalan yang saya lalu hari² balik dari kerja ada camera AES ...arghhhhhhh...macam mana bley careless nih. Sebelum ni pernah dapat email pasal senarai jalan² yang dipasang camera AES, tapi tak amik peduli langsung. Haaaaa...hamik ko.

Macam mana boleh perasan? Petang semalam lah masa balik dari kerja. Kat depan SHELL SKVE tu ada flash yang memancar-mancar. Silau mata mak noks. Dalam hati dah terdetik. Apa tu? Itu ker camera AES yang diheboh² kan tu? Automatic trus tengok kat dashboard KM tu. Baru 80 km...alamak....habislah muka masuk camera...ahaks...Harap² tak kena saman lah..huhuhu...

Saman pulak akan dikeluarkan secara automatik dan dihantar melalui pos kepada Orang Kena Saman (OKS). Sistem juga secara automatik menghantar maklumat kes ke mahkamah untuk tujuan perbicaraan jika OKS memilih untuk gagal membayar kompaun atau dibicarakan.

Rasanya camera AES tu baru lagi lah pasang kat situ. Sebab sebelum ni tak perasan pon ada flash². Ker memang dah lama pasang cuma saya jer yang tak perasan sebab dah memandu macam Michael Schumacher????...tettttttttttttt...wakakaka....

Untuk kamu, ini dia senarai LOKASI AES - HAD LAJU untuk tatapan dan ingatan ketika memandu di lebuhraya. Senarai Satu (1) Malaysia uolss. Jaga²...ada yang memerhati ☺☺☺

Note: Pengajaran untuk saya...klo lalu depan shell tu, silalah slow² yer ^_^. Nak kena check peti pos lah nampaknya. Tapi harap² tak derlah samannya.


You Might Also Like

27 comments

  1. itulah kann.. saya kena kat area umah ni... kat traffic light.. warna kuning terus jalan budget lepas tapi tak lepas bila traffic light dah bertukar merah terus dia flash.. adoila... ingat kat highway aje ade..

    ReplyDelete
  2. fiza.. mama perasan gak kilauan2 tuh tp tak pasti sapa punya dia snap.. kikiki.. so next time slowdown jew yer..:p

    ReplyDelete
  3. hmm..samalah.jalan sy ari2 balik umah xde camera,tp ada pak polisi terceput duduk selah2 pokok.sll lepas,tp last week kantoi!!

    ReplyDelete
  4. ituke rupanya kamera tue, duk tertanya2 jgk mcm ne bentuknya...ingat sama mcm cctv tue huhuhuhu alahai xtaula dh pernah terkena atau x, xperasan pun kamera tue mcm nie..

    ReplyDelete
  5. sebenarnya bukan takat kat shell kena slow. hee

    ReplyDelete
  6. liya pun selalu tk pasan bende nie... bila dh drive agak2 jalan clear je mulalah nk laju .. hehe tp tk adalah cam nak lumba tu... :)


    ReplyDelete
  7. hihi..ni mesti slalu lebih had kan?hihi

    ReplyDelete
  8. terus cek kat myeg lah dear...

    ReplyDelete
  9. mesti hati2 silap hari bulan surat saman yang sampai kat rumah.....

    ReplyDelete
  10. huhuhu..risau jugak kan. takut je nak driving laju2. pasni kena hati2. bkn utk org lain, keselamatan utk diri sendiri jugak. hehehe

    ReplyDelete
  11. lenkali senyum tau bila ada flash2 tu..hahaha..anyway thx share tempat2 yg ada AES walau pun dee naik bus rapid je..hahaha..

    ReplyDelete
  12. siap sedia...anda bakal terima 3 surat saman..ekekeke

    ReplyDelete
  13. salam kenal..owh kamera ni ker yg tangkap gambar kereta sekali dgn no plat kete tu..huhu..kena berhati-hati ni..saya follow Fiza juga ye,no:679

    ReplyDelete
  14. Kalau flash dah memancar memang kenalah Fiza. Hmm... kena hati-hati dah lepas nie..

    ReplyDelete
  15. as salam,

    jln kg takde kut yer, sat nak pi jenguk..kut2 la jln jerantut-kuala lipis tetiba ada..baik depa repair jalan belobang ni dari letak kamera tu.puihh :)

    ReplyDelete
  16. argh!!! jem camni.. huu. kene cek kat mana lagi diorangpasang..

    jom baca kejap.. =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/10/apa-tanda-bersyukur.html

    ReplyDelete
  17. HARAP2 TIADA SURAT SAMAN SAMPAI KAT RUMAH..

    ReplyDelete
  18. aduhhh memang kadang2 kita x perasan kan dik
    area pekan ktn pun ada ..
    tapi nasib akk ok sbb balik selalu dah lewat petang , pagi punn pagi2 lagi dah kuar soo memang bukan waktu dia pasang lahh;)

    ReplyDelete
  19. wah silau milau dpt tangkap gambo free ekekekeke

    ReplyDelete
  20. hihihihi.. hati².. jaga².. ade yg memerhati ...(baca ala kiah propa)

    ReplyDelete
  21. ye betul kalini depa pakai camera lagu tuh...

    lagi menyayatkan hati depa dah tuka color baju..depa pakai blue black ok...uwaaaaaaaaaaaaa hahahaha nampak sangat terkantoi jugak haritu...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive