26 November 2005 - 26 November 2012...

Monday, November 26, 2012


7 Tahun melayari alam rumahtangga. Ada hujan..ada panas. Ada manis..ada masin. Ada suka...ada duka. Masam, manis, pahit, masin...Cukup bahan dan rencahnya.


HAPPY 7TH WEDDING ANNIVERSARY

Alhamdulillah...masih bertahan hingga kini. Di kurniakan dengan 3 orang amanah dariNYA.Harapan??? Seperti pasangan² lain yang ingin hidup bahagia selamanya, begitu jugalah dengan saya. Begitu banyak dugaan dan cabaran sepanjang tempoh 7 tahun ini. Semoga saya tabah dan sabar mengharunginya dan semoga saya dapat terus bertahan. Bahagia...datang tanpa di undang...pergi pon tanpa di rancang kan. Semuanya terserah padaNYA.

Ya Allah…
Ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaan Mu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniaMu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaran Mu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujian Mu
Ya Allah Tuhanku…….
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin, Ya Rabbi Allamin…….
Buat si dia...Maaf di atas segala kelemahan dan kekhilafan sepanjang menjadi zaujah. Terima kasih untuk wish yang in-advance  itu dan TERIMA KASIH atas segalanya. 

Dah penat mengejar cinta hati. Sedang mengejar cintaNYA. Cinta kepadaNYA juga yang kekal abadi.

Note: Ada Town Hall Meeting kat Solaris Dutamas. Tak sempat nak singgah rumah kamu.

Extra Note: Hajat nak posa sunat 10 dan 11 Muharram 1434 tak kesampaian . Bendera merah Nippon Paint menjelmakan diri plak...cissssss...tak dapat nak tambah pahala...ekekeke...

You Might Also Like

40 comments

  1. kak, happy anniversary.. semoga berkekalan hingga ke syurga.. aminnnn..


    psst, samala..red flag pulak

    ReplyDelete
  2. wah dh 7 tahun ye kak...tahniah, kejap je masa berlalu...semoga rumahtangga ini, sentisa dlm redha n rahmat Ilahi..

    ReplyDelete
  3. Appy anniversary Fiza.
    Semoga sentiasa shomelll ... ;)

    " Ya Allah Ya tuhanku, kau kuatkan la hati sahabatku ni dalam menempuh kehidupan ini. Kau gembirakan la sahabatku ni .. Kau kuatkan la hati sahabatku ini. Jangan la Enagkau menduga dengan dugaan yang tidak tertangguh. Amin Ya allah .. Amin Ya Rabbi .. wallhamdulillahi robbil al-lamin. "

    ReplyDelete
  4. tahniah sis fiza..k dee doakan agar perkahwinan kalian kekal hingga ke hujung nyawa bersama..amin..

    Happy Anniversary tau..

    ReplyDelete
  5. Salam Fiza.

    Happy 7th Anniversary!!! Macamana celebration kali ini? pegi makan2 ke? cuti2 malaysia ke? dating berdua ke? :)

    Uni recently posted...

    Diaper Bag Carter's Untuk Dijual

    ReplyDelete
  6. happy annivesary darlink! May Allah SWT bless both of your life always..:-)

    ReplyDelete
  7. happy anniversary fiza..semoga sentiasa dilimpahi rezeki, dipanjangkan jodoh dan sentiasa dirahmati Allah...amin...:)

    ReplyDelete
  8. 7 tahun da? Alhamdulillah! Semoga kekal hingga ke akhir hayat!

    ReplyDelete
  9. happy 7th anniversary kak :) semoga sentiasa bahagia n tabah dgn ujian yg mdtg :)

    ReplyDelete
  10. Alhmadulillah..eppy anniversary...mg bahagia hingga akhir hayat..amin..

    ReplyDelete
  11. happy anniversary.. moga berkekalan...

    ReplyDelete
  12. Selamat ulangtahun! semoga terus berbahagia..

    ReplyDelete
  13. SEMOGA KEKAL BUAT SELAMA-LAMANYA.

    ReplyDelete
  14. happy anniversary :)

    moga berbahagia hingga ke syurga..

    ReplyDelete
  15. Happy Anniversary !!! semoga berbahagia selalu dan berkekalan hingga akhir hayat...amin

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah syukur.. happy anniversary

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah syukur.. happy anniversary

    ReplyDelete
  18. Happy Anniversary Fiza! Waaa...dah 7 tahun?
    Semoga kekal dunia akhirat:)

    ReplyDelete
  19. heheee.. samalah lia pun bendera nippon dgn jayanya berkibar megah.. rugi lia tak dpt puasa aritu.. :)

    ReplyDelete
  20. happy 7th anniversary...semoga kekal bahagia hingga syurga

    ReplyDelete
  21. as salam

    happy anivesarry.moga diberkati Allah sentiasa..oo rugi bendera jepun menyerang eks..kena tunggu thn depan pulak:)

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah dah 7 tahun...

    ko dikurniakan anak2 yg comel nok...
    ingat anak2 kalau ko rasa kecewa, okey...

    aku sentiasa ada utk ko..

    hepi anniversary again...

    ReplyDelete
  23. anivesary ni..? happy aniversary.. ;)

    ReplyDelete
  24. Begitulah Fiza kita merancang. Kakak satu rumah cuma sorang aje dapat berpuasa lainnya tak dibenarkan Allah.. tak apalah

    ReplyDelete
  25. tahniah ye moga kekal bahagia hingga kesyurga !

    ReplyDelete
  26. alhamdulilah dear .. tempoh yang agak lama juga tu ..umi doakan agar segala impian dear mnjadi keyataa .. moga dear seisi keluarga bahgia hingga ke anak cucu ..amin2 (^_^)

    ReplyDelete
  27. salam anniversary diucapkan utk fiza,tolong doa utk fiza juga semoga bahagia bawa kesyurga ye. setuju ler dgn pahit manis masam pahit dan segala rasa tu..hehe namapun rumahtanggakan..

    ReplyDelete
  28. hpy anniversary ..
    SEMOGA KEKAL SELAMANYAA AMIN ;)

    ReplyDelete
  29. happy aniversary fiza.. moga fiza makin tabah hadapi semua dugaan.. n semoga kekal hgga ke syurga.. Aminnn..

    ReplyDelete
  30. tahniahhh..smg bkekalan hingga akhir hayat ya :)

    ReplyDelete
  31. Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan. Moga bahagia selamanya.

    ReplyDelete
  32. assalamualaikum fiza...selamat ulangtahun perkahwinan yer...:)

    ReplyDelete
  33. happy anniversary, fiza.

    eh mcm sama la ayat2 tu.heh

    ReplyDelete
  34. hepi anniversary..semoga jodoh kekal bahagia hingga ke syurga

    ReplyDelete
  35. selamat ulangtahun perkawainan kak..moga berkekalan hingga syurga..

    ReplyDelete
  36. happy anniversary..baru 7 tahun..dah anak 3.....Alhamdulillah..banyak rezeki tuuu..mg aman bahagia selalu..

    ReplyDelete
  37. Happy anniversary to fiza & suami. semoga bertambah kasih syg bahagia bersama anak-anak. Amin

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive