7 BULAN Berlalu!!!

Monday, November 12, 2012


HAPPY 7 MONTHS OLD IMAN QHALIF

Cheeky face...ejek ibu erk ^_^

Hari ni bersamaan 12 November 2012...genaplah 7 bulan usia IMAN QHALIF si rambut pacak. Alhamdulillah..membeasar bagai johan dengan berat 7.02 kg. Masih mendapat khasiat SUSU IBU sepenuhnya, syukur. Bekalan SI pon dah bertambah...4 botol x 5oz  Smoga urusan nak menyusukan Qhalif sehingga usia 2 tahun tercapai dengan kehendak dan izinnya...insya'allah.

Perkembagan qhalif pon alhamdulillah. Macam baby² lain yang seusia dengannya. Meniarap pon dah pro...berguling sana sini sampai masuk bawah katil. Ciri² nak merangkak tu masih dalam proses. Dah mula makan solid food. Tapi apa yang saya perhatikan, qhalif macam tak berapa suka makan lah, lebih kepada menyusu.

Owh...hobi baru qhalif skang ni dia suka sangat sentilkan lidah tu (mcm dlm gambar), ker jelirkan lidah erk? Arghhh...mana² lah ☺☺. Sambil sentil/jelir sambil senyum. Geram betul nengok tau. Nampak sangat naughty bila dia buat macam tu. Lasak pon bley tahan  gak, especially bila nak pakaikan pampers. Alahaiiiii...berguling². Susah btul nak pakaikan dia pampers skang nih. Pastu kan, anak bujang ni suka termenung...hahaha...kecik² dah pandai termenung. Ntah apa yg di menungkan pon tak tau lah.Dan lagi...lately pepagi lagi dah bangun. Pukul 6.00 am dah....gugugagagugugaga....main sesorang. Ok lah kan...tak nangis pon. Good boy ^_^.

Itu jer lah buat masa nih. Citer lebih² nanti ada yang kata over plak kan...ahaks...Semoga Iman Qhalif membesar sebagai anak yang soleh, sihat tubuh badan dan bijak pandai.

Note: Tangan qhalif dah pulih sepenuhnya. Selsema dan batuk pon dah beransur sembuh...alhamdulillah. Berkat susu ibu dan dengan izinNYA juga. Hati ibu gembira bila tengok anak sihat dan ceria (^_^)

You Might Also Like

32 komen

  1. alhamdulilah qhalif dah sembuh!

    happy 7 months old, qhalif :)

    ReplyDelete
  2. happy 7th months old qhalif cayunk!
    suka tgk rambut pacak dia tu. comel je!

    ReplyDelete
  3. ala shumelnya diaa..terpacak rambut tuh ha..hijhik

    ReplyDelete
  4. ala kak..citela lebih2 sal qhalif nie..suka baca..masih lagi dak kecik nie bf akak..bestnya. akak..nti bila free kongsikan la dkt blog mcm mana akak wat stock ebm nie pd qhalif, member2 sy yg bekerja ramai dh mula cmpur susu pd anak diorg, kalo boleh sy nak jugak bf baby selama 6 bulan tue. tlg cite dkt entry nti, ke ada entry mcm nie yg akak dh wat. kalo ada kasi link boleh?

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...qhalif dh sehat ye nok. aritu ada bc cerita ko tp tak sempat nk komen..pape pun selamat membesar bagai johan ye qhalif!! menten macho okeh..!!

    ReplyDelete
  6. happy 7 months utk adik iman qhalif...moga membesar dgn sihat & ceria yer sayang :)

    ReplyDelete
  7. comelnye qhalif dgn rambut pacak tu..trademark die ni ye.. :)

    ReplyDelete
  8. wahhh..dah besar.
    xlama lagi lg, dah jadi encem la pulak.

    ReplyDelete
  9. happy birthday 7 month!
    amboi rambut dia cacak..hensem boy :)

    ReplyDelete
  10. semoga Qhalif dapat khasiat susu ibu hingga ke umur 2 tahun..:)

    ReplyDelete
  11. hamboiii..pacak betul rambut qhalif yer..hehhe..Alhamdulillah...dah semakin sembuh yer..

    ReplyDelete
  12. amboii rambut dia... kemain lagi...
    mesra kamera yer.. pandai senyummm

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah lega dgr qhalif dah sembuh fiza, byk kepandaian qhalif ni ye, tahniah masih nyusu badan

    ReplyDelete
  14. Kakak dapat bayangkan Fiza punya payah nak pakaikan pampers sebab dia nak cepat meniarap. Tengah syok main masa usia macam inilah. Kakak dulu gigit mainan bagi anak tengok mainan yg kita gigit masa nak pakaikan pampers. Kalau tak sebelah dah lekat sebelah belum lagi dia dah nak bergerak kan:)

    Geramlah tengok pipi dia Fiza. Rambut ngalahkan org bujang hihi..

    ReplyDelete
  15. musim kot skang ni...anak sy pun dok tengah batuk & selesema tu...encem nye Qhalif...rambut pacak2 ye...:)

    ReplyDelete
  16. Comelnya qalief. Alhamdulillah.Sembuh juga,

    ReplyDelete
  17. geramnyer KA tgk dier ni specially tang pipi ! hehe

    ReplyDelete
  18. HIII HANDSOME BOY!!! ;D

    pasal guling2kan lidah tuu CUTEE!!!
    Na ade sepupu baru 8-9bulan..pun mcm tu jugakk.hihi kiutt sgt!

    ReplyDelete
  19. kejap jer masa berlalu kan dh 7mths qhaliff...membesar dgn sihat...apa pun ttp comel n menten rambut tepacak hehehe

    ReplyDelete
  20. alolo.. comelnya dgn rambut pacak tu..

    ReplyDelete
  21. rambut pacak tue...hehehe..comel

    ReplyDelete
  22. bile dh ade anak ni tak rasa pun dah 7 bulan kan? hehe.. mmg geram tgk ghaliff sentilkan lidah mcm tu.. rase nk gomol2 jer die. haha :)

    ReplyDelete
  23. as salam

    cumel je dia sebab rambut dia gitu :)

    ReplyDelete
  24. ololooo kecik2 dah pandai termenung yer... pikirkan mslh negara ke... hehheh

    alhamdulillah... murah rezeki qhalif ni kan.... mg fiza dpt menyusu sampai 2 tahun... sy pun target nak 2 tahun gak utk aqilah ni.. :-)

    ReplyDelete
  25. wah..rambut pacak dak tecik nih...ngeeee...

    ReplyDelete
  26. aku suke word sentil tu hehehe..umur 7 bulan mase ni mmg syok nak gomol2 die kan..aku suke giler gomol budak umur 6-12 bulan.. mase tu pakai pampers merangkak kedek2 comel gile.. badan pun nmpk ketak2 time2 gini..rindu pulak nak ade baby *jgn suh aku mengandung lagik..tulang belakang menangis nanti..heheh*

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page