Citer Hangat di Petang Jumaat...WOW!!!!

Friday, November 09, 2012


Perempuan yang menyusukan anaknya lebih merangsang nafsu lelaki daripada perempuan yang berpakaian seksi.

Wow!


Terbaca status ni dari rakan FB. Perghhhh...betapa diriku begitu seksi rupanya. Tak perlu nak berpakaian seksi meksi dan menjolok mata. Cukup sekadar menyusukan anak...dah cukup seksi ^_^.

Be strong all breastfeed mommas...hang in there...we are not alone in this journey, we are fulfilling our babies' rights and most importantly we are the soldier of ALLAH...coz we are doing what ALLAH wants a mommy to do...la tahzan, innaLLAHa ma'ana - don't be sad, ALLAH is always with us...

Dan ini adalah kata² semangat dari breastfeed mom. Ada kisah di sebalik kedua² status ini. Ada yang mempersoalkan isu NURSING IN PUBLIC. Yang menjelikkan...orang itu adalah seorang lelaki. Perghhhh...sakit hati aku baca blog jantan ni wei. Antara komen yg menarik:

PEREMPUAN MENYUSU BOLEH MEMBUATKAN 
ORANG SEKELILINGNYA RASA TAK SELESA.

kalau perempuan seksi?
BESARRRR BIJIK MATA KORANG kan???

baik ko pegi tegur pompuan seksi yg nmpak lurah tu dari ko pegi tegur ibu yg bg ank makan(susu ibu)etlis ibu menyusu ni tutup gak auratnya dari pompuan yg saje2 tunjuk tetek kt public..lagila aku tak selesa ngn lurah2 diorg tu.lagi selesa tgk ibu NIP dari pompuan2 tunjuk tetek tu...Yg psl pompuan seksi ko tak nak pertikaikan lak...yg ibu menyusu ank ni la yg jd mangsa...

Apa² pon...aku bangga dapat susukan anak aku dan aku tak malu nak nursing in public. Bagi aku nursing in public tak salah kalau kita masih menjaga adab dan menutup aurat.

Note: Ada yang nak tau ker blog jantan mana tu? Alaaaaa...korang kan pandai search...ekekeke...

You Might Also Like

25 comments

  1. ehh..blog jantan mana tue..cer kongsi nak jgk terjah huhuhu

    ReplyDelete
  2. wooowwww...i'm sexy?ekekekek...tol2...klu time anak dh nak nyusu tu..bkn dia kira...dr terkejar2 nak cari nursing room lebih baik la nursing in public..lgpon nyusukan anak pon dikira ibadah jg kan..benda yg mulia..nape la diorg nak kata keji kan...haaaaiiihhh..manosia zmn skrg..

    ReplyDelete
  3. alohhh....tak abis lagi kontroversi nie....org tu je yg tak jaga iman!

    ReplyDelete
  4. erkkkkk..ape la kan. kalau tgk org pompuan yg seksi meksi xpe pulak. nyampah tul diorg ni. saya pun pernah je susukan bambam kt public. :)

    ReplyDelete
  5. mcm pernah terbaca jer status ni...hihhi...apadaaaaa jantan ni..

    ReplyDelete
  6. tak tergamak nk baca blog jantan tu.. review dri kwn2 pun dh cukup2 buat fai sakit hati..! pemikiran die sgt2 sempit..!! padahal isteri die pun menyusu jugak...

    ReplyDelete
  7. Haas..nak tau jugak! Awat cetek sgt pemikiran jantan tu.. dah ade anak blom jantan tu...rase nak kasi meriam satu dass kat die....dush!

    ReplyDelete
  8. wow sy bangga dgn kata2 itu..seksi juga lah kita ibu yg mnyusu ni ya..hehe....sy ibu menyusu..:)
    tp ada rasa nk marah dgn 'kata2' blog jantan tuuuu.... jgn pndang bgitu pada wanita yg mnyusu tauu.... betapa besar pahala 'ko' tk nampak kerr..? huhuu.. dari pndang wnita seksi seksa tu 'ko' dapat pe?? @__@
    pssst: marah kat jantan tu..

    ReplyDelete
  9. ish mmg hangat ni ni fiza, belum berbini lagi kot dia tu

    ReplyDelete
  10. kalau ada anak kcik kalau boleh kita selindung2 sket time nyusukan bb....jangan terbika sangat supaya aurat terjaga....:)

    ReplyDelete
  11. Sha dah baca semuanya dan Sha dah buat timbang tara. Bukanlah sesuatu yang perlu digaduhkan. Gaduh2 pon buat apa kan Fiza?

    Tambah jelah nursing room tu...betul tak? Kalau Sha laaa...letak kat baby's department...sambil menyusu...mata melilau tengok itu ini:)

    ReplyDelete
  12. nanati bini dia msti dia tak bagi myusu bayi

    ReplyDelete
  13. as salam

    ape salah ibu menyusu kan..sabo je laa

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum fiza...mcm2 skg ni kan...:)

    ReplyDelete
  15. baby lapar ape salahnye kan? bkn kite tunjuk pong hehe

    ReplyDelete
  16. sy ada bc blog tu.. tp mcm dr pemahaman saya, lelaki tu tegur pasal yg menyusu nampak breast... maybe ibu yg menyusu tu xperasan kot breast dia terdedah..

    sy pun ada gak menyusu dkt public ni.. tp cover2 lah jugak dgn tudung or pe2 je sbb takut nampak breast.. hihii

    ReplyDelete
  17. salam.
    Penyusuan pd anak adalah baik.dan ubt bg anak..tapi bab terangsang semasa penyusuan mmg x dpt dnafikan.

    ReplyDelete
  18. blog JANTAN mana tu.....nk juga tengok kikikiki

    ReplyDelete
  19. Pelik kn org2 sekeliling kita ni...padahal susu ibu tu rahmat...lgpn bknnya kita duk tayang masa nk susukn tu...yg seksi duk tunjuk2 buah dada xnk tegur...memang pelik..

    ReplyDelete
  20. apelah org mcm ni... cucuk mata tu baru tau yer... nampak pulak mata tu.. org tgh menyusukan baby...

    ReplyDelete
  21. HAHHA no cmmnt lawak pun ade..
    tp na sokong kak sha nye pendapat ;))

    ReplyDelete
  22. eeeeeeeeeeeee jahatnya lelaki tu ... nak kena lempang oleh para2 ibu nih ..hihi

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive